Ekstra Bladet

Magasin kvitter smøgerne

HVAD MENER DU?

- ANDREAS WENTOFT FOTO: OLIVIA LOFTLUND aw@eb.dk

I går eftermidda­g fik Magasin fint besøg af sundhedsmi­nister Ellen Trane Nørby.

Ministeren kom for at hjaelpe stormagasi­net med at smide de sidste cigaretter ud, for Magasin har valgt som det første supermarke­d i Nordeuropa at kvitte smøgerne.

Direktør for Retail i Magasin Frederik Nielsen ser frem til at laegge en mere sund linje i det store supermarke­d Mad & Vin, der ligger i kaeldereta­gen på Kongens Nytorv.

– I forbindels­e med en omlaegning af vores mad og vin-sektion, har vi valgt at droppe cigaretter­ne. De er vanedannen­de og usunde. Nu gør vi plads til flere sunde varer. Det handler om, hvad man tager ind i kroppen, siger han til Ekstra Bladet.

– Der står farvestrål­ende slik i børnehøjde i kiosken. Det kan også vaere usundt og vanedannen­de. Har I taenkt jer at fjerne det?

– Jeg taenker, at meget af det, man indtager, kan vaere usundt, hvis man tager det ind i store maengder. Vi har også stadigvaek øl og vin. Men hvis man tager det i begraensed­e maengder, er det okay, siger Frederik Nielsen.

Ifølge Magasin har smøgerne vaeret en indbringen­de indtaegtsk­ilde, men spørger man danskere på gaden, så er der ikke blandt dem utilfredsh­ed med, at de nu ikke laengere kan købe deres cigaretter der.

 ??  ?? Jure, selvstaend­ig, 33 år
Jure sidder og ruller en cigaret ved siden af kiosken i Magasin, da vi møder ham. Han er ikke imod, at tobakken bliver fjernet, men er skeptisk over for virkningen.
– Jeg er ikke sikker på, at det vil aendre noget at fjerne...
Jure, selvstaend­ig, 33 år Jure sidder og ruller en cigaret ved siden af kiosken i Magasin, da vi møder ham. Han er ikke imod, at tobakken bliver fjernet, men er skeptisk over for virkningen. – Jeg er ikke sikker på, at det vil aendre noget at fjerne...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark