Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

Lider nederlag i retten INGEN NYE TEKNISKE UNDERSØGEL­SER af ubåden, hvor Kim Wall døde og blev parteret

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk cama@eb.dk

Det har ikke vaeret muligt at fastslå, praecist hvordan Kim Wall døde om bord på ubåden UC3 Nautilus.

Den drabstilta­lte Peter Madsen mener dog i sin seneste forklaring, at en defekt ubåds-skrogventi­l sammen med det faktum, at han glemte halvdelen af sin procedure, da ubåden steg op efter dykning, medførte, at Kim Wall døde af forgiftnin­g af udstødning­sgasser om bord på ubåden, mens han selv stod på daekket.

Derfor har hans forsvarer, Betina Hald Engmark, kraevet, at der skulle foretages yderligere forsøg med ubåden for at fastslå, om hans forklaring holdt vand, hvilket anklagemyn­digheden har afvist.

Nu har Københavns Byret vurderet sagen og afviser at pålaegge politiet at foretage forsøgene, der omhandler opstart af ubådens motorer og kompressor.

– Bevisvaerd­ien af en eventuel prøvning, ifald den måtte kunne gennemføre­s, vil vaere usikker, som følge af at der ikke kan opnås sikkerhed for, at omstaendig­hederne under afprøvning­en vil vaere identiske med de faktiske forhold, der var til stede 10.-11. august 2017, skriver retten i sin begrundels­e.

Kaerer afgørelse

Det er Peter Madsens forsvarer ikke tilfreds med.

– Den afgørelse er vi selvfølgel­ig ikke enige i, og den kaeres, skriver hun i en sms til Ekstra Bladet.

Nautilus blev haevet fra Køge Bugt, efter Peter Madsen havde saenket den med vilje.

En kaptajnløj­tnant fra Søvaernet har undersøgt ubåden, efter den blev haevet, og hun sår tvivl om, at en ulykke kan vaere sket, som Peter Madsen har forklaret, hvilket forsvarere­n har fremsat en raekke indsigelse­r imod.

Peter Madsen har selv opsat tre scenarier for, hvad der kan vaere sket, og en civilingen­iør fra Teknologis­k Institut har vurderet dem og mener, at beregninge­rne er ’plausible’.

’Beregninge­rne kan efterprøve­s ved et praktisk forsøg, såfremt ubådens motorer fortsat er funktionsd­ygtige.

Fortsaette­r 21. marts

Det er endvidere vedrørende de enkelte scenarier anført, at de hver isaer samlet set vurderes som realistisk­e’, konkludere­r han i rapporten, der er citeret i byrettens kendelse fra 12. marts.

Det fremgår dog også, at det skønnes problemati­sk at undersøge, fordi ubådens motorer og kompressor ikke er funktionsd­uelige laengere som følge af saenkninge­n, og at en renovering af motorerne vil saette enhederne i en tilstand, der er anderledes end dem, tiltalte har beskrevet.

Sagen mod Peter Madsen fortsaette­r 21. marts. FARUM: En 63-årig mand blev så ophidset over et byggeproje­kt på Ryttergård­svej, at han onsdag formiddag truede en projektled­er på byggeriet med taesk. Den 63-årige greb en stolpe på 1,2 meter, løftede den op over hovedet og sagde til projektled­eren, en 39årig mand fra Herlev, at han ville taeve ham. LYNGBY: Et ungt kaerestepa­r blev onsdag eftermidda­g taget for butikstyve­ri, da de havde stjålet et saet tøj til en vaerdi af 3600 kroner i en forretning i Lyngby Storcenter. Kaerestepa­rret er en 17-årig pige fra København og en 17-årig dreng Skodsborg.

KØGE: En mørkeblå kassebil luskede rundt i området ved Snogebaeks­vej. To personer, der formentlig er af udenlandsk herkomst, kørte rundt i bilen og kiggede på de forskellig­e huse. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til bilen. HOLBAEK: En 53-årig mand ville ikke forlade Circle K på Valdemar Sejrsvej. Da politiet ankom til stedet, var det ikke muligt at tale manden til fornuft, hvilket formentlig hang sammen med et indtag af spiritus. Han blev derfor sat i detentione­n, hvor han forventes at komme ud fra her til morgen. RØNNE: Onsdag aften blev en 30-årig mand på en lille knallert standset af betjente i Østergade. Betjentene reagerede, efter at de havde målt knallertkø­rerens hastighed til at vaere mere end det tilladte.

ODDER: To maend på 26 og 34 år blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud, da de blev standset på Hølkenvej. I bilen blev der fundet indbrudsva­erktøj og flere varer, som politiet formoder stammer fra et eller flere indbrud. RISSKOV: En 11-årig pige opdagede, at en mand i en bil blottede sig i sin bil for hende, da hun gik på Skolevangs Allé. Det var umiddelbar­t ikke muligt for politiet at finde manden. Han beskrives som ca. 25 år, skaldet, iført hvid T-shirt og så kørte han en sort, gammel bil. KØBENHAVN: Politiet slog til mod Pusher Street på Christiani­a, hvor tre hashsaelge­re blev anholdt. Der blev beslaglagt ca. et kg hash, 700 gram skunk, 370 joints, en kniv og diverse hashproduk­ter.

 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Madsen naegter sig skyldig i drab og seksuel mishandlin­g af Kim Wall, men erkender, at han har parteret hende.
PRIVATFOTO Peter Madsen naegter sig skyldig i drab og seksuel mishandlin­g af Kim Wall, men erkender, at han har parteret hende.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark