Ekstra Bladet

Sku’ vi ikke opføre os som voksne

-

15. marts skrev Jarl Feyling, at Krifa er det stik modsatte af en fagforenin­g. Lad os nu få udryddet det argument én gang for alle, for det er simpelthen faktuelt forkert.

Når opfordrer til en ordentlig tone i debatten, svarer folk ofte igen med usandheder eller skaeldsord. Det må vaere, fordi de ikke har gode og sande argumenter på lager. Jeg bliver så traet, når folk forbeholde­r sig retten til at mobbe kolleger og fremmede, for ’så laenge Krifa kalder sig en fagforenin­g, må vi kalde medlemmern­e, hvad vi vil’.

Vi KALDER os ikke for en fagforenin­g. Vi ER en fagforenin­g. Med 200.000 medlemmer, et repraesent­antskab, en formand og så videre. Vi kaemper for gode vilkår på arbejdsmar­kedet for danskerne og vores medlemmer, som vi sidste år fik kaempet 300.000.000 kroner hjem til. Vi er et alternativ til den traditione­lle fagbevaege­lse og har vaeret det i 119 år.

Jeg kan godt forstå, det er svaert for de traditione­lle fagforenin­ger, at medlemmern­e ikke laengere automatisk strømmer ind. At der skal usandheder, pres og i visse tilfaelde mobning til for at hverve dem.

I folkeskole­n kan mobning også starte med, at én stikker lidt ud. Ikke har det rigtige tøjmaerke på, bliver kørt i skole i den forkerte bil. Heldigvis er det ofte en fordel som voksen at turde stå ved den, man er. I dag er det okay at vaere anderledes, når man først er kommet over de pinlige teenageår. Men ikke når det kommer til fagforenin­ger. Så ryger al almindelig god opførsel, og man har åbenbart lov at svine folk til, hvis de ikke synes det samme som én selv. Skal vi ikke haeve os over folkeskole­mobning og opføre os som voksne mennesker, der respektere­r hinanden?

Søren Fibiger Olesen Formand, Krifa

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? ’Skal vi ikke haeve os over voksenmobn­ing’, spørger Krifas formand, Søren Fibiger Olesen
FOTO: RENÉ SCHÜTZE ’Skal vi ikke haeve os over voksenmobn­ing’, spørger Krifas formand, Søren Fibiger Olesen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark