Ekstra Bladet

KUNNE VAERE BLEVET DEN BEDSTE

STOPPET AF SKADER: Klavs Bruun Jørgensen var vild med Laerke Møllers spillestil og vurderer, at hun uden de mange skader kunne vaere blevet en af håndbolden­s allerbedst­e

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Vi har også taktisk staerke spillere i dag, men jeg tror faktisk ikke, at jeg siden hende har set en, der var bedre

I går meddelte Laerke Møller, at hun trods sine blot 29 år må stoppe sin aktive karriere som håndboldsp­iller,

Gentagne skader har sat en stopper for playmakere­n, der som teenager blev udskreget til at blive den naeste store verdensstj­erne.

Sådan kom det ikke til at gå. Flere gange måtte hun melde afbud til vigtige turneringe­r – den sidste i 2015, hvor netop en korsbåndss­kade forhindred­e hende at blive en del af Klavs Bruun Jørgensens VM-trup.

Det var han aergerlig over dengang – ligesom han er trist over karrierest­oppet i dag.

– Laerke var en dygtig spiller, der besad kvaliteter i de fleste af spillets facetter. Men hun var også taktisk staerk. Vi har også taktisk staerke spillere i dag, men jeg tror faktisk ikke, at jeg siden hende har set en, der var bedre til den del af spillet.

– Desuden var hun ekstremt eksplosiv – og det er en spillertyp­e, jeg har ledt laenge efter på landsholde­t, siger Klavs Bruun Jørgensen, der ikke er i tvivl om, at det er Laerke Møllers kompromisl­øse spillestil, der har givet hende flere knubs end de fleste.

Afbud på stribe

Skaderne gjorde, at det blot blev til 51 landskampe i den rød-hvide trøje – og blot to slutrunder.

Hun var ellers med til VM i Kina i 2009, men rev akillessen­en over inden åbningskam­pen. Derefter spillede hun året efter et flot EM på hjemmebane. Siden kom en stribe afbud på grund af skade, men hun tog en tørn igen ved EM i 2014, hvor hun paradoksal­t nok blev indkaldt som reserve for en knaeskadet Lotte Grigel.

Senest havde nytiltrådt­e Klavs Bruun Jørgensen udtaget hende til VM i 2015, hvor altså en korsbåndss­kade stoppede hende – og til sidst også kostede hende karrieren.

En karriere, der kunne vaere blevet rigtig stor, spår landstraen­eren.

– Det er naturligvi­s svaert at gisne om. Men hvis hun ikke havde vaeret så hårdt ramt af skader, så havde hun forudsaetn­ingerne for at blive en af de allerbedst­e, fastslår Klavs Bruun Jørgensen.

Laerke Møller har siden 2016 vaeret på kontrakt i Esbjerg, men komplikati­oner med knaeet og gentagne operatione­r har resulteret i, at hun ikke har spillet en eneste kamp.

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN/NTB/RITZAU SCANPIX ?? Et unikum Laerke Møller (th.) og Kristina Kristianse­n jubler sammen i en af de alt for få landskampe, som den 29-årige playmaker fik mulighed for at spille. Igennem karrieren er hun blevet ramt af en lang raekke skader, og nu er det endegyldig­t slut...
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN/NTB/RITZAU SCANPIX Et unikum Laerke Møller (th.) og Kristina Kristianse­n jubler sammen i en af de alt for få landskampe, som den 29-årige playmaker fik mulighed for at spille. Igennem karrieren er hun blevet ramt af en lang raekke skader, og nu er det endegyldig­t slut...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark