Ekstra Bladet

Danmark kan slippe for Cahill

- JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N

Han er den mest scorende spiller nogensinde for Australien­s fodboldlan­dshold, og han er det taetteste, man kommer på en garanti for VM-mål: Han har scoret ved hver af de seneste tre VMslutrund­er.

Alligevel er der ingen garanti for, at australske Tim Cahill kommer med til VM i Rusland, hvor Australien blandt andre skal møde Danmark i gruppe C.

Det fastslår Australien­s landstraen­er, Bert van Marwijk.

– Han har ikke spillet meget, og det er vigtigt, at spillerne får spilletid, siger den hollandske traener ifølge AFP.

Tilbage til England

38-årige Tim Cahill nåede sidste år op på 50 landskamps­mål for Australien, der efter playoff-kampe mod Honduras kvalificer­ede sig til VM.

I december sidste år meddelte Cahill, at han forlod Melbourne City i hjemlandet for at jagte mere spilletid i en anden klub og forbedre sin chance for at komme med i VM-truppen.

I slutningen af januar blev han praesenter­et i Millwall i den naestbedst­e engelske raekke. Det var også her, at Tim Cahill i 1998 indledte sin karriere i engelsk fodbold, hvor han senere også spillede for Everton.

Offensivsp­illeren har hidtil dog ikke formået at spille sig ind i startopsti­llingen hos Millwall, og han er endnu heller ikke kommet på måltavlen.

Vigtige måneder venter

Bert van Marwijk afviser dog ikke helt, at Tim Cahill kan komme i betragtnin­g til VM-slutrunden.

– Der vil altid vaere forventnin­ger. Han var meget vigtig for landsholde­t i VMkvalifik­ationen, og det er et rigtig godt signal fra ham, at han tog til England for at spille sin chance for at komme til VM, fortaeller landstraen­eren.

Bert van Marwijk, der tiltrådte som landstraen­er i januar, har indlemmet Tim Cahill i sin trup til Australien­s testkampe mod Norge og Colombia senere i marts.

– Jeg ønsker at se ham an. De naeste to måneder er meget vigtige – ikke kun for ham, men også for andre spillere til at vise mig, at de er klar og spiller regelmaess­igt, fastslår han.

Australien skal møde Frankrig, Danmark og Peru ved sommerens VM. Kampen mod Danmark spilles 21. juni i Samara.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Tim Cahill har lavet 50 mål for Australien, men trods den praestatio­n kan den aldrende spiller ikke vide sig sikker på en VM-plads til sommer.
FOTO: ALL OVER PRESS Tim Cahill har lavet 50 mål for Australien, men trods den praestatio­n kan den aldrende spiller ikke vide sig sikker på en VM-plads til sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark