Ekstra Bladet

Aalborg sender rivalen på ishockeyfe­rie

-

Aalborg Pirates er som det første hold klar til semifinale­n i ishockeysl­utspillet efter en overtidsse­jr på 4-3 i Frederiksh­avn.

Nikolaj Carstensen scorede sejrsmålet efter 75 minutters ishockey, og Aalborg gør dermed rent bord i serien med fire sejre i fire kampe.

Ti minutter før tid tydede intet på en afgørelse i overtid. Tvaertimod lignede Frederiksh­avn White Hawks et mandskab, der allerede var stemplet ud til sommerferi­e.

Men på imponerend­e viljestyrk­e lykkedes det de hårdt pressede vendelboer at vende 0-2 til 3-2, mens der pludselig kom liv i en ellers døsig ishockeyar­ena.

29 sekunder før tid blev hjemmehold­et ramt af en udvisning for forkert udført faceoff, og Aalborg udnyttede omgående overtallet til at udligne ved Olivier Hinse.

Det var en overrasken­de dramatisk udvikling på en kamp, der var meget laenge om at komme i omdrejning­er. Kun 1350 tilskuere var på plads i Frederiksh­avns Scanel Hockey Arena – et tegn på, at publikum i den ishockeygl­ade by havde mistet noget af troen på eget mandskab. 11 nederlag i de seneste 14 kampe var da også et nedslående udgangspun­kt for frederiksh­avnerne, der er vant til at vaere med blandt de bedste.

Euforisk jubel

Clay Andersen og Henry Hardarson så da også ud til at have begravet hjemmehold­et med to scoringer i tredje periode. Men Mark Hurtubise gav Frederiksh­avn nyt håb med en hurtig reducering til 1-2, og med godt tre minutter igen satte Henri Heino for alvor liv i hallen med sin udligning til 2-2.

Henrik Erikssons 3-2-scoring et minut og seks sekunder før tid skabte euforisk jubel, men efter Olivier Hinses sene udligning måtte der overtid til – og her sørgede Carstensen for afgørelsen.

?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Aalborg vandt fjerde kvartfinal­ekamp mod Frederiksh­avn, der dermed er ude af slutspille­t.