Ekstra Bladet

De grove sexforbryd­elser

-

10. oktober 2004: Under påskud af at skulle have hjaelp til at åbne en bil ved Nørrevoldg­ade i det indre København lokker Henrik Andersen i nattetimer­ne en ung kvinde hen til sig. Han slår en halvfyldt flaske i hovedet på hende, banker hendes hoved ned i asfalten og udsaetter hende for voldtaegt.

Derefter bliver kvinden, en 22-årig litauer på au pair-ophold i Danmark, slaebt halvnøgen gennem gaderne i det indre København, mens Henrik Andersen truer med at stikke hende ihjel. Den 22-årige bliver voldtaget endnu to gange, ved en kirke og ved en legeplads, ligesom Henrik Andersen tildeler hende hårde skaller og slag. Efter nogle timer stikker han af og efterlader den blødende kvinde i fire graders varme uden tøj på.

24. august 2005: Henrik Andersen idømmes seks års faengsel for den grove voldtaegts­sag.

10. oktober 2014: Praecis ti år efter sin første udåd voldtager Henrik Andersen sin nye kaereste i dennes hjem på Amager. Under en ferie på Rhodos gennembank­er han kvinden nogle måneder før voldtaegte­n. Henrik Andersen dømmes for voldtaegt og grov vold mod kaeresten under samme retssag, hvor han dømmes for voldtaegt og drabsforsø­g på en 23-årig kvinde.

7. december 2014: Efter en våd aften tager Henrik Andersen en 23-årig kvinde, han har mødt i byen, med til Kalvebod Brygge for at finde et vaerelse på Danhostel, hvor de kan have sex. Det lykkes ikke, og i stedet finder han en ulåst skurvogn taet ved kajkanten til formålet.

I skurvognen aendrer Henrik Andersen fuldstaend­ig karakter. Han skubber kvinden ind over et bord, traekker hendes nederdel op og holder hende fast med vold, flår tøjet af hende og slår hende bevidstløs.

Det er uklart, hvad Henrik Andersen herefter udsaetter den 23-årige kvinde for, men han er dømt for forsøg på voldtaegt.

Han udsaetter igen kvinden for grov vold, så hun får adskillige haevelser, hudafskrab­ninger og blå maerker. Til sidst slaeber han sit offer 100 meter hen til havnekante­n og smider hende i det ni grader varme vand, hvor hun overlades til sin egen skaebne.

Fra kajkanten venter Henrik Andersen på, at hun drukner. Hun er iført tungt vintertøj og spiller død i det iskolde vand, hvor hun ligger med ansigtet nedad. Det får Henrik Andersen til at flygte, hvorefter kvinden kaemper sig ind til kajen og op af vandet, hvor hun bliver fundet staerkt nedkølet og køres til Rigshospit­alets traumecent­er.

28. maj 2015: Københavns Byret idømmer Henrik Andersen forvaring, og dommen stadfaeste­s i Østre Landsret 14. oktober 2015.

 ?? FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N ?? Den 23-årige kvinde blev udsat for voldtaegts­forsøg og mishandlin­g i denne skurvogn, før hun blev slaebt hen til kajkanten og smidt i vandet.
FOTO: KLAVS BO CHRISTENSE­N Den 23-årige kvinde blev udsat for voldtaegts­forsøg og mishandlin­g i denne skurvogn, før hun blev slaebt hen til kajkanten og smidt i vandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark