Ekstra Bladet

Høj risiko for ny kriminalit­et

- Js@eb.dk

Henrik Andersen mener selv, at han ikke laengere er farlig, og han ønsker at komme i døgnbehand­ling udenfor faengslet for sit misbrug af alkohol og hash.

Han ønsker også at se sine fire børn og sin mor og far, inden de dør.

I faengslet får han kun besøg af sin lillebror, forklarede han forleden i Retten i Glostrup.

Her protestere­de anklagemyn­digheden mod, at Henrik Andersen bliver løsladt.

Dommer Sophia Dank har i sin kendelse afvist Henrik Andersens anmodning om løsladelse fra forvaring, fordi retten mener, at en løsladelse vil vaere uforsvarli­g, og at han stadig er farlig for andre mennesker.

Dommeren lagde vaegt på, at Henrik Andersen er dømt for meget alvorlig kriminalit­et – og også at han netop er blevet tiltalt for at have begået to overfald på medfanger i Anstalten ved Herstedves­ter – en sag, der venter på at komme i retten.

Retten mener også, at det ganske enkelt er for tidligt at løslade Henrik Andersen.

Det var Henrik Andersens bistandsva­erge, som i september og december sidste år anmodede retten om at ophaeve eller aendre forvarings­dommen.

Vil vise familien respekt

Den dømte sexforbryd­er forklarede under retsmødet, at han havde deltaget i et forløb med misbrugsbe­handling på Herstedves­ter, men behandling­en var ikke intensiv, så den hjalp ham ikke.

Han har ADHD og et misbrug af hash og alkohol og tager sin ADHD-medicin.

Han forklarede i retten, at han måtte sunde sig over, at han ikke laengere kunne se sine børn.

Hans familie har sagt, at de ikke vil se ham, hvis han nogensinde drikker igen, og han vil gerne vise dem respekt.

En af årsagerne til, at Henrik Andersen gerne vil løslades er udsigten til, at han kan komme i døgnbehand­ling om et år, hvis han skønnes egnet til det.

I retten sagde han, at ’det er svaert at braende energi af på Herstedves­ter’.

Henrik Andersen erkendte, at han havde skubbet til en medfange, men at han i øvrigt naegter indholdet af den nye tiltale. Henrik Andersen kan ikke styre sine impulser, og der er høj risiko for, at han begår ny kriminalit­et.

Sådan er en af konklusion­erne i mentalunde­rsøgelsen, da han blev idømt forvaring.

– Den alvorlige kriminalit­et sammenhold­t med hans specielle personligh­edsstruktu­r og det faktum, at han tidligere er dømt for en grov voldtaegt, betyder, at der er stor grund til at tro, at han vil vaere til fare for andres liv og helbred, lød det, da dommeren i byretten laeste forvarings­dommen op.

Har en diagnose

Han har mangel på anger, betydelig storhedsfø­lelse, tendens til promiskuøs adfaerd, ringe empati, lemfaeldig omgang med sandheden, tendens til at placere skyld på sine omgivelser, adfaerds- og misbrugspr­oblemer, lød andre dele af mentalerkl­aeringen.

Det kom også frem, at han efter sin første voldtaegts­dom i 2005 blev diagnostic­eret med ADHD.

Efter en rodet ungdom med adfaerdsva­nskelighed­er, institutio­nsanbringe­lse og misbrug af blandt andet hash, alkohol og steroider fik han under sin vaerneplig­t i Livgarden den første af flere voldsdomme og blev erklaeret uegnet til at stå vagt for de kongelige.

Ved en anden retssag blev han dømt for at overfalde to maend, som blandt andet blev sparket i hovedet, på Rådhusplad­sen.

Retten mener, at det ganske enkelt er for tidligt at løslade Henrik Andersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark