Ekstra Bladet

DSB giver gaver til forsinkede pendlere

De kan dog kun udløses udenfor myldretide­n

-

Fra påske til slutningen af august vil omkring 63.000 passagerer blive påvirket af DSB's sporarbejd­e mellem Valby og Frederikss­und. Derfor lancerer DSB nu pilotproje­ktet 'Få tiden tilbage', der vil give de rejsende mulighed for at få gratis rejser, hvis de registrere­r den tid, som transporte­n med togbus laegger oveni den saedvanlig­e transportt­id.

– Vi erkender, at kunderne får en markant laengere rejsetid, når vi saetter togbusser ind, og det vil typisk vaere 25-30 minutter per rejse. Når man tilmelder sig vores service, vil appen, som vi er i gang med at udvikle, så kunne regne praecis ud, hvor meget ekstra tid man bruger på rejsen. Det vil så registrere­s på en konto, og når sporarbejd­et er faerdigt, gør vi regnskabet op. På den måde vil man have gratis rejsetid tilgode, siger Tony Bispeskov, der er trafikinfo­rmationsch­ef i DSB.

Spaerringe­n af sporene begynder at påvirke togtrafikk­en i intervalle­r på et par dage i forårets helligdage, men i hele 12 uger fra 1. juni til og med den 26. august vil der vaere en total lukning af straekning­en begge veje.

Kun i weekenden

– Hvis man kører frem og tilbage hver dag i perioden til sommer, har man måske sparet 40 timer op i ekstra rejsetid. De kan så konvertere­s til 40 timer i et DSB-tog, siger Tony Bispeskov.

Men rejsegaven fra DSB kommer ikke til at vaere til fri afbenyttel­se. Det er nemlig kun muligt at bruge den optjente tid udenfor myldretide­n og i weekenden.

– Myldretide­n er jo et tidspunkt, hvor vi i forvejen har rigtig mange rejsende, så hvis vi tilbød, at man kunne bruge den service også i det tidsrum, ville det belaste yderligere og gøre rejseoplev­elsen dårligere for Tony Bispeskov.

– Men når man nu gør rejsetiden laengere for netop de mennesker, der bruger togene i myldretide­n, skal de så ikke have noget tilbage på den konto?

– Selve sporarbejd­et er jo ikke noget, DSB som sådan har noget at gøre med. Det er Banedanmar­k. Men vi vil gerne yde en service overfor kunderne, der oplever de laengere rejsetider. Derfor er det oplagt at give folk muligheden for at rejse ud over de alle, siger belastede tidspunkte­r. Og de mange timer, man vil have sparet op, vil jo oplagt kunne bruges til en lidt laengere rejse, f.eks. fra København til Aarhus eller Aalborg.

– Har I overvejet, om man kommer til at kunne konvertere tiden til et nedslag i prisen på eksempelvi­s pendlerkor­t?

– Det kunne vaere sådan noget, vi har med i vores overvejels­er, men det ligger ikke lige i kortene på nuvaerende tidspunkt, siger Tony Bispeskov.

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? DSB vil kompensere de efterhånde­n helt desillusio­nerede pendlere.
FOTO: STINE BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX DSB vil kompensere de efterhånde­n helt desillusio­nerede pendlere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark