Ekstra Bladet

IKKE DET VI ØNSKER

- Erik Boel, tidligere internatio­nal sekretaer (S) Reventlows­gade 16 København V J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Det rumler i Socialdemo­kratiet. En raekke folketings­medlemmer tager nu åbent afstand fra centrale dele af partiets udlaending­epolitik og afviser både kvoteflygt­ninge og partiets ønske om et burkaforbu­d.

Også de unge laegger afstand: Da partiledel­sen for nylig ville pådutte nordjydern­e partiforma­nden som ny folketings­kandidat, var meldingen fra den lokale DSU-formand krystalkla­r:

Uanset Mette F. kommer vi ikke til at støtte partiets vi-dem-udlaending­epolitik under den kommende valgkamp.

Ledelsen har svaret igen med at forsøge at kuppe en af de mest markante og synlige dissidente­r, Mette Gjerskov, som partiets folketings­kandidat i Roskilde. Analysen i partiledel­sen er vel, at hvis man hugger hovedet af dragen, så dør kritikken af udlaending­epolitikke­n.

Men her gør ledelsen regning uden vaert. Borgerkrig­en i partiet vil vedblive at rase. For os menige socialdemo­kratier, der ønsker en både solidarisk og internatio­nalt ansvarlig udlaending­epolitik, er det vigtigt at holde fast i, at det ikke er os, der saetter partiets tradi- tionelle vaerdigrun­dlag over styr. Det klarer den nuvaerende partiledel­se såmaend udmaerket selv.

Dagens Socialdemo­kratiet har valgt at danse efter Dansk Folkeparti­s pibe på udlaending­eområdet. Denne kissemisse­n løser ingen problemer. Den er varm luft og et let gennemskue­ligt forsøg på at få nem omtale og fiske stemmer. håndtryk og bonusser, når de selv har sagt op og fortsaette­r i samme job.

Jeg har fuldstaend­ig mistet grebet om, hvilket parti der vil hvad, for de ligner hinanden til forvekslin­g.

Set fra min stol, tegner et valg ikke saerligt godt: Vi vil af med Venstre – men vil vi i stedet have Socialdemo­kratiet, som står for solidarite­t, men som med Mette Frederikse­n i spidsen i sidste ende mener, at de offentligt ansatte får nok i løn, og hvor ønsket om lighed ikke er til at få øje på – og heller ikke solidarite­ten med den brede befolkning?

Jo, friheden til at vaelge har vi – men hvad hjaelper det i sidste ende, når de alle vil gøre en forskel, som er ens?

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Mette Frederikse­n og Kristian Thulesen Dahl har fået et lidt for naert forhold, mener Erik Boel.
FOTO: JONAS OLUFSON Mette Frederikse­n og Kristian Thulesen Dahl har fået et lidt for naert forhold, mener Erik Boel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark