Ekstra Bladet

SUPERLIGAB­OMBER SOLGT TIL JESUS

HELBREDT: Peter Rasmussen oplevede stor succes i AaB, men efter karrieren ramte depression­en og smerterne. Den kristne bevaegelse Den Sidste Reformatio­n og The Jesus Hotel blev redningen

- THOMAS N. ANDERSEN

Smerterne i hoften blev vaerre og vaerre for hver dag, og Peter Rasmussen, tidligere landsholds­spiller og guldhelt fra AaB’s første mesterskab­ssaeson i 1995, kunne naesten ikke holde smertehelv­edet ud laengere.

Familie, venner og bekendte havde rådet ham til at få en operation, men det var ikke den vej, han valgte.

I stedet søgte Peter Rasmussen hjaelp i Bibelen og hos Jesus. En aften, da Peter Rasmussen lå i sin seng og ikke laengere kunne stå imod de ulidelige smerter, lagde han hånden på sin hofte, lukkede øjnene og bad til Gud i Jesu navn om hjaelp og lindring.

– Smerterne forsvandt omgående. Jeg turde naesten ikke tro på det, og jeg ville ikke vaekke min kone og fortaelle noget, før jeg var sikker på, at jeg ikke havde smerter dagen efter. Da jeg stod op af sengen naeste morgen, kiggede hun en ekstra gang, for jeg haltede ikke laengere.

– Jeg kunne gå helt normalt, og jeg havde ingen smerter for første gang i årevis. Jeg kunne ikke komme uden om Jesus laengere, han havde frelst mig, fortaeller Peter Rasmussen om den episode, der fik ham til at dedikere sit liv til Jesus.

Angst og social fobi

Det var ikke ud af det blå eller uden forhåbning, at Peter Rasmussen kaldte på Gud den aften i 2013.

Den tidligere Superligas­piller havde tidligere søgt svar i livet og fundet dem i kristendom­men. Bare på en mindre skala.

Efter at Peter Rasmussen i 1999 havde lagt støvlerne på hylden efter en glorvaerdi­g karriere, fik han en identitets­krise, der gradvist udviklede sig til en depression:

– Hele min identitet forsvandt. Al den anerkendel­se, man normalt får som fodboldspi­ller, forsvandt, og jeg begyndte at tage alt til mig som en kritik.

– Jeg følte, at jeg mislykkede­s med alt, jeg rørte ved, og jeg begyndte at isolere mig fuldstaend­ig. Jeg var ikke engang med til familiefes­ter på grund af angst og social fobi.

– Set i bakspejlet skulle jeg have søgt profession­el hjaelp, men jeg kom fra fodboldver­denen, som er meget macho, så jeg ville klare mine problemer selv. Det var taet på at koste mig et nervesamme­nbrud, men til sidst fandt jeg en vej ud, fortaeller Peter Rasmussen.

– Jeg begyndte at laese og researche på livet løs for at helbrede mig selv. Jeg laeste side op og side ned om buddhisme, hinduisme og al muligt om meningen med livet.

– Men det var i kristendom­men, jeg fandt svar. Jeg begyndte at laese Bibelen, som jeg altid havde set som en kedelig bog, og en dag bad jeg til Gud om hjaelp. Det gav fred i sindet, fortaeller den tidligere fodboldspi­ller.

Jeg havde ingen smerter for første gang i årevis. Jeg kunne ikke komme uden om Jesus laengere, han havde frelst mig

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark