Ekstra Bladet

Milano-Sanremo: Nibali-sejr og Cavendish-styrt

-

Det var en opløftende melding, der kom forud for forårets første klassiker, Milano-Sanremo.

Mark Cavendish ville stille til start.

Den britiske sprinter følte sig så meget ovenpå efter sit styrt og medfølgend­e skader i Tirreno-Adriatico sidste uge, at han meldte sig klar.

Cavendish har ellers haft en kedelig periode. Ud over styrtet på den indledende holdtidskø­rsel i det italienske etapeløb pådrog han sig en hjerneryst­else i et styrt i Abu Dhabi Tours 1. etape. Og så gik det galt igen. I går efter et langt løb fra Milano, netop som feltet trillede ind i Sanremo ved Det Liguriske Hav, styrtede han – igen.

En ellers ret synligt helle midt på vejen stod alligevel i vejen for Cavendish, der tordnede direkte ind i den. Han slog en gevaldig kolbøtte og landede direkte på ryggen. Det skete midt i feltet, og flere andre ryttere røg ned sammen med ham.

Flotte danske placeringe­r

Kort efter strøg Vincenzo Nibali afsted. Selvfølgel­ig gjorde han det.

Det var ventet, ligesom det var ventet at Michal Kwiatkowsk­i eller Peter Sagan, ville tordne efter på Poggiostig­ningen kort før mål.

Men det gjorde de ikke. Så Nibali kom afsted. Og det eminente nedkører fik efterfølge­nde lige praecis den luft og det hul, han havde brug for, så han efter en hektisk finale med en voldsom jagt fra en decimeret felt, kunne stryge først over målstregen.

Det viste sig at vaere en forrygende timet finale af den italienske stjerne. For sekundet efter tordnede sprinterne over stregen. De naermede sig meter for meter på den sidste kilometer, og på opløbsstra­ekningen må Nibali havde bøjet et par halshvirvl­er, så meget som han så sig tilbage. Det lykkedes dem dog lige praecis ikke at nå op.

Danske Magnus Cort blev flot nummer otte, mens Matti Breschel tog en ligeså fin 12. plads. haren

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Vincenzo Nibali stryger over målstregen.
FOTO: ALL OVER Vincenzo Nibali stryger over målstregen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark