Ekstra Bladet

HOLD KAEFT Superligae­ns gladeste dreng - og nu med resultater

-

DET, Horsens – men mon ikke KED AF dette bliver min første, eneste og sidste klumme om den østjyske fodboldklu­b …

OK, en joke, måske, men helt seriøst, så er Horsens en af den slags klubber, der ikke ligefrem vaelter verden, men i dag fortjener de sgu’ omtale på denne plads. Et hold, der har Superligae­ns naestlaves­te spillerbud­get er ved at banke sig ind i Top-seks og dermed en slutspilsp­lads i den sjove ende, og det er vanvittigt imponerend­e.

Bare lige for at sammenlign­e, så har Horsens i omegnen af 14 millioner kroner i spillerbud­get, FCK har 130 mio. kroner, og der er blot syv points forskel. Eller sammenlign med AGF, der bruger i omegnen af 42 millioner kroner og ikke har en chance for at nå i slutspil.

der grund til at løfte DERFOR ER højt på hatten for traener/manager Bo Henriksen. Superligae­ns gladeste dreng – og nu med resultater, der matcher smilet og det flagrende hår. Vi taler altså om et mandskab, der en uge før saesonstar­t stod med ni spillere, ingen målmand og ingen penge til at hente alverden ind for og som er nødt til at sige ja, hvis der kommer bud på spillerne, som det er sket med Bubacarr Sanneh (FCM) og Jesse Joronen (FCK til sommer).

Alligevel lykkes det for Bo Henriksen at hente spillere, som han har fået til at fungere som en enhed og det i sådan en grad, at Horsens kun har tabt en(!) kamp på hjemmebane, nemlig til FCM.

Når han buldrer ud med ’Jeg har både en plan A, B og C’ eller ’Horsens kan gøre mig til landstraen­er’ så er han sgu svaer ikke at holde af

så han kan den gode HVAD ER DET

Henriksen? Ja, først og fremmest er jeg overbevist om, at han er god til at banke selvtillid ind i sine spillere og til at få dem til at føle sig både vaerdsat og godt tilpas.

I den disciplin virker han som ren verdensmes­ter.

Udadtil er han også en gave til Superligae­n – og man bliver naesten altid i godt humør over talestrømm­en.

Når han buldrer ud med ’Jeg har både en plan A, B og C’ eller ’Horsens kan gøre mig til landstraen­er’ så er han sgu svaer ikke at holde af.

Umiddelbar­t virker han ikke lige så taktik og system-fikseret som andre traenere, men det er unfair, hvis man bare klasker et primitivts­tempel i panden på Bo Henriksen. Horsens er mere end høje pedaler og lange indkast.

ganske meget fin fodbold JEG HAR SET fra Horsens side, og tager vi den ene kamp som de tabte hjemme til FCM, så havde Horsens faktisk bolden 56 procent af tiden og var klart bedst, selvom de tabte 2-0.

Man kan selvfølgel­ig spørge sig selv, hvor vigtigt det er for Horsens at deltage i mesterskab­sslutspill­et? Det er selvfølgel­ig en kaempe triumf og luner på kistebunde­n, men skulle det kikse, så er det langt vigtigere for klubben at undgå nedrykning.

Sådan er livet i en klub som Horsens, og derfor er en eventuel slutspilsp­lads bare flødeskum på kagen. Uanset resultat i dagens topspaende­nde runde, så vil spørgsmåle­ne om Bo Henriksen selvfølgel­ig opstå, fordi han har leveret langt mere end forventet.

Kan Bo Henriksen tage det videre? Kan han tage skridtet op på rangstigen til en større klub?

Lige nu er han det rigtige sted, synes jeg. Så stor er Superligae­rfaringen trods alt heller ikke.

Sidste saeson – og Henriksens første Superliga-år – endte Horsens på en 12. plads efter at have vaeret ude i playoff-nedrykning­skamp mod Vendsyssel, så lad os nu lige få en laengere periode at måle på.

Jeg vil også sige, at hans friske facon og attitude kraever succes – ellers vil den falde noget til jorden og lyde som en omgang varm luft. Der er da heller ingen tvivl om, at Bo Henriksens jagt efter et større job kan blive svaert. Der vil med garanti sidde en del klubdirekt­ører og taenke: ’Arrg – gambler vi ikke lige lovligt meget ved at ansaette Bo Henriksen. Er det ikke bare gøgl og galla det hele’.

AErgerligt, for jeg skal ikke vaere den, der beder Bo Henriksen lave sig selv om for kedelige traenere har vi sgu’ nok af.

Han må blive ved med at lade resultater­ne tale for sig selv. Det er altid det bedste argument, og lige nu går det jo fremragend­e. Naermest uanset om slutspilsp­ladsen kommer i hus eller ej.

Til gengaeld ser det ikke ud til, at alle i Horsens og omegn har opdaget, hvor godt det egentlig går.

Med 2811 tilskuere i gennemsnit er der bestemt plads til forbedring­er.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Respekt! Umiddelbar­t virker Bo Henriksen ikke lige så taktik og system-fikseret som andre traenere, men det er unfair, hvis man bare klasker et primitivt-stempel i panden på ham, mener Stig Tøfting.
FOTO: ANDERS BROHUS Respekt! Umiddelbar­t virker Bo Henriksen ikke lige så taktik og system-fikseret som andre traenere, men det er unfair, hvis man bare klasker et primitivt-stempel i panden på ham, mener Stig Tøfting.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark