Ekstra Bladet

VW opruster til elektrisk kamp

- MATHIAS GLISTRUP

Hvis jeg siger 'elbil' - hvilket bilmaerke taenker du så på?

For de fleste er svaret nok Tesla. Den amerikansk­e bilproduce­nt bygger udelukkend­e elbiler, var sidste år det bedst saelgende maerke i verden og har gjort sig bemaerket i en raekke marketings­tunts - senest ved at blive den første bilproduce­nt, der har en bil til at svaeve rundt i det ydre rum.

Men i naer fremtid kan det blive Volkswagen, du taenker på - i hvert fald, hvis det står til ledelsen i Wolfsburg, Tyskland.

I denne uge har VW ifølge nyhedsbure­auet Reuters meldt ud, at de har indgået aftaler for intet mindre end 150 milliarder kroner med tre firmaer, som skal bygge nye batterier til fremtidens VW-elbiler.

Leder efter leverandør

VW-koncernen, der er Europas største bilfabrika­nt, kaemper med at redde skindet efter flere afsløringe­r af omfattende svindel med dieseludle­dning siden 2015.

Den såkaldte 'dieselgate'sag har blandt andet fået VW til at sadle om og satse på elbiler, og med de nye aftaler har bilgigante­n nu sikret levering af batteritek­nologi til hele Europa og Kina.

De to markeder aftager tilsammen 80 procent af koncernens biler. Volkswagen leder dog stadig efter en leverandør til det nordamerik­anske marked.

Derudover stiler VW efter at have 16 fabrikker i 2022, som bygger CO2-neutrale biler, mod blot tre fabrikker i dag.

Andre er bedre til batterier

Den tyske bilproduce­nt ønsker dog ikke at bygge de vigtige batterier selv, oplyser VW’s administre­rende direktør, Matthias Mueller, til Reuters:

- Selv om vi indsamler ekspertise­n og mestrer teknologie­n, så betyder det ikke, at vi vil starte produktion af batterier i stor skala selv. Det kan andre gøre bedre end os, siger han.

 ?? ARKIVFOTO: CASPER DALHOFF/RITZAU SCANPIX ?? VW vil have 16 CO2-neutrale fabrikker i 2022.
ARKIVFOTO: CASPER DALHOFF/RITZAU SCANPIX VW vil have 16 CO2-neutrale fabrikker i 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark