Ekstra Bladet

Jeg er så stolt over kvinderne i mit elskede fag, journalist­ikken! Min erfaring er, at de er svaere at tvinge til noget

-

Jeg har fulgt med i et program på Radio24syv med titlen ’Stille før optagelse’. Programmet handlede om #metoobevae­gelsen. I denne uge blev der lavet en slags status, der på ingen måde overrasked­e mig så meget, som det overrasked­e Radio24syv-medarbejde­rne.

SAGEN VAR I

sin enkelhed, at det naesten har vaeret umuligt at få danske kvinder til at stå frem og fortaelle om seksuelle kraenkelse­r – i modsaetnin­g til i så mange andre lande.

For det allerførst­e og vigtigste: Jeg er helt og aldeles forfaerdet over de forhold, der er kommet frem i dele af den danske filmbranch­e, isaer hos Zentropa under Peter Aalbaek Jensens katastrofa­le ledelsesan­svar. De er jo syge i hovedet!

MEN, NÅR DET NU

forhåbentl­ig aldrig sker igen, så er der alligevel en mindre del, der har opført sig så slimet i film-, teaterog tv- og den øvrige medieverde­n.

Men det har vaeret nemt at gøre det, fordi de besidder en magt, der måske kan føre til en drømmetilv­aerelse for såvel unge kvinder som maend.

MEN HVORFOR ER DET

så svaert at få danske kvinder at stå frem og berette, når tiden var inde i resten af verden?

På Radio24syv spekulerer tilrettela­eggerne på, om det måske skyldtes danskernes større frisind?

Jeg er måske naiv, men jeg tror og håber, at det skyldes, at danske kvinder faktisk er staerke og for det meste ikke finder sig i hvad som helst. Og det ved de fleste maend udmaerket, når det gaelder udenfor medieverde­n.

MEN JEG VIL ALLIGEVEL I OVER 20 ÅR

til

sige, at der findes idioter overalt! stolt over kvinderne i mit elskede fag, journalist­ikken! Jeg er dog så Min erfaring er, at de er svaere at tvinge til noget, de ikke selv ønsker. Hvis de ønsker noget sex, så skal de nok selv sørge for, at det er dem, der styrer.

Jeg har erfaring med disse skønne kvinder, og jeg ville ønske, de kunne blive rollemodel­ler for de svagere unge, for det er aldrig gamle kvinder, det går ud over.

har jeg på forskellig­e arbejdspla­dser vaeret med til at ansaette journalist­praktikant­er, og jeg har de sjoveste historier om, hvordan de mandlige chefer tilbød damerne – aldrig maendene – ansaettels­e. Og det betød virkelig noget, for det var svaert blandt en kaempe skare af dygtige unge kvinder.

Men de holdt stand, de fleste, og gjorde grin med de liderlige chefer.

Derfor var der meget få #metoo-sager, når ansaettels­es-seancerne var slut.

JEG HAR SÅMAEND

også selv fået nogle fraekke tilbud, altid fra den samme chef – men det var, når han ikke havde flere muligheder.

Jeg sagde tak for tilbuddet, ’men vent, til din kone’.

Så nu gider vi ikke mere #metoo. Jeg tror også, at der har vaeret rigeligt.

De danske maend er gået endnu mere

Jeg er helt og aldeles forfaerdet over de forhold, der er kommet frem om dele af den danske filmbranch­e, isaer hos Zentropa

til du kommer hjem i flyverskju­l.

 ?? FOTO: AP ?? #metoo-bevaegelse­n er verdensoms­paendende – her er vi i Sydkorea. I Danmark har knap så mange kvinder stået frem – Karen Thisted mener, det skyldes, at danske kvinder ikke finder sig i noget.
FOTO: AP #metoo-bevaegelse­n er verdensoms­paendende – her er vi i Sydkorea. I Danmark har knap så mange kvinder stået frem – Karen Thisted mener, det skyldes, at danske kvinder ikke finder sig i noget.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark