Ekstra Bladet

DEN HVIDE FERRARI

Regelaendr­ingerne til 2018-saesonen i Formel 1 er begraensed­e, men ikke desto mindre har Haas-teamet taget et stort skridt fremad

- JONAS HÜTTEL FOTO: JAN SOMMER hut@eb.dk

I sit design minder VF18’eren meget om sidste års racer og en af de simplere biler på årets grid. Et godt udgangspun­kt, der kan bygges på, og allerede fra Australien introducer­es de første opgraderin­ger.

Den største aendring i konceptet for VF18’eren er ikke synlig udefra.

Fordelinge­n af ballasten er anderledes. Den gør det muligt at aendre vaegtbalan­cen på bilen, hvilket igen påvirker dens aerodynami­ske balance. Målet er at gøre det nemmere at få den til at fungere optimalt på forskellig­e typer baner og få daekkene ind i det berømte vindue, hvor de fungerer optimalt.

Bilen ned i vaegt

Meget tyder på, at det er lykkes.

For under test i Barcelona satte både Kevin Magnussen og Romain Grosjean tider på forholdsvi­s hårde daek, som fik konkurrent­er og medier til at spaerre øjnene op. VF18’eren blev hurtigt døbt ’Den hvide Ferrari’.

– Vi fik daekkene til at virke, lød den simple forklaring fra Günther Steiner på sin sidste pressebrie­fing.

Minimumsva­egten er steget seks kg til 734 efter introdukti­onen af halo’en, om end den vejer 12-14 kg alt i alt. Men også på det felt har designerne vaeret skrappe.

– Teamet har faktisk gjort et rigtigt godt job med at få bilen ned i vaegt på trods af, at vi har fået halo’en på, som egentlig burde gøre det svaerere, fortaeller Kevin Magnussen til Ekstra Bladet. Herunder kan du se og laese om de aendringer Kevins 2018-racer har gennemgået.

 ?? Er fra CI (franske Carbone Industrie), og planen er, at der ikke skal skiftes mellem dem og italienske Brembo, som det var tilfaeldet sidste år. Romain Grosjean bremser sidst af alle sene bremsere og har store krav til dem. Teamet kunne ikke helt få kølin ??
Er fra CI (franske Carbone Industrie), og planen er, at der ikke skal skiftes mellem dem og italienske Brembo, som det var tilfaeldet sidste år. Romain Grosjean bremser sidst af alle sene bremsere og har store krav til dem. Teamet kunne ikke helt få kølin

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark