Ekstra Bladet

Saet jer i vores sted

-

Folketinge­t bestod oprindelig af folkevalgt­e fra alle samfundsla­g (det laerte jeg i hvert fald i skolen for mange år siden).

Nu til dags tror jeg godt, at jeg tør antage, at langt de fleste enten har en mellemlang eller lang universite­tsuddannel­se, og så kan man vil ikke ligefrem sige, at alle samfundsla­g er repraesent­eret.

Jeg tillader mig også at antage, at det er de faerreste, der efter endt uddannelse har vaeret ude på arbejdsmar­kedet.

Så til jer folkevalgt­e: Traed ned fra jeres piedestal, skift det skraedders­yede jakkesaet og stilettern­e ud med det arbejdstøj, vi som offentlig ansatte spurter rundt i hver dag, forlad jeres nok så højt elskede skrivebord, og hop ud i den virkelige verden. Ikke kun et par timer her og der, men en måned eller to, så I kan se, hvad vi rent faktisk beskaeftig­er os med. På min arbejdspla­ds bliver vi pålagt overarbejd­e hver uge (og dette har stået på i flere år), dog uden større virkning. Såfremt I ikke tager ansvar for vores arbejdsfor­hold (det er trods alt jer, der fastsaette­r de overordned­e rammer), ender det med, vi går ned med stress eller ligefrem falder døde om på arbejdspla­dsen.

Vi kan ikke bruge dyrt betalte redegørels­er, ekspertpan­elers fikse idéer samt skrivebord­safgørelse­r til noget som helst, for de virker sjaeldent ude på arbejdspla­dserne.

Som jeg ser det, er I ved at afvikle vores såkaldte velfaerdss­ystem. Så herfra skal der lyde et højt: Kom nu ind i kampen.

Joan Frederikse­n Slagelse

 ?? FOTO: LARS KRABBE/RITZAU SCANPIX ?? Joan Frederikse­n efterlyser, at politikern­e får et indgående kendskab til offentligt ansattes arbejdsvil­kår.
FOTO: LARS KRABBE/RITZAU SCANPIX Joan Frederikse­n efterlyser, at politikern­e får et indgående kendskab til offentligt ansattes arbejdsvil­kår.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark