Ekstra Bladet

HENRIK HAR JOBBET FOLK ELSKER AT HADE

HADET AF MANGE: Ekstra Bladet er

- FREJ BRAMMING FOTO: OLIVIA LOFTLUND

– Jeg håber, det bliver nogle gode billeder, råber en mand sarkastisk fra sin cykel på den anden side af gaden.

Henrik Fosdam løfter blot kortvarigt blikket fra sin skaerm, giver et lille smil og fortsaette­r med at udskrive bøden til ejeren af en hvid bil, der holder ulovligt parkeret. Han har vaeret parkerings­vagt i tre et halvt år, og i den tid har han måttet laegge ører til mangt og meget.

Alle har en mening

– Du møder ikke nogen derude, der ikke har en mening om os. Det er en del af jobbet. I starten tog jeg det nok lidt ind under huden, men man vaenner sig til det, siger han.

– Når du fortaeller, at du er parkerings­vagt, siger folk, at man skal få sig et ordentligt job. Men jeg er glad for at stå op hver dag, og det er det vigtigste. For jeg skal føle en vis glaede og tilfredshe­d ved at gå arbejde.

Henriks arbejdsdag begynder hos Teknik- og Miljøforva­ltningen på Islands Brygge i København, hvor Center for Parkering har hjemme. Dagen begynder i omklaednin­gsrummet, hvor han ifører sig parkerings­vagternes blå og neongule uniform, et par praktiske Ecco-sko og en hvid skjorte.

– Jeg går i hvid skjorte, fordi jeg synes, det er en god måde at vaere praesentab­el på. Vi er jo trods alt en myndighed, forklarer han.

Når uniformen sidder, som den skal, ifører Henrik sig et såkaldt føringsbae­lte, hvori han kan opbevare de redskaber, han skal bruge på jobbet: En terminal, en printer, en afstandsmå­ler og en overfaldsa­larm.

Fire minutters ventetid

Overfaldsa­larmen bliver kun brugt i absolutte nødstilfae­lde, når en parkerings­vagt føler sig utryg ved en konfrontat­ion med en utilfreds borger. Alarmen aktiveres ved et tryk på en knap, hvorefter et signal bliver sendt til vagtcentra­len

Denne morgen foregår Henriks vagt på Islands Brygge, som er et af de områder, hvor der er mindst at lave. Det er blandt andet, fordi områdets beboere ved, at Center for Parkering ligger på Islands Brygge, og at der derfor ofte er mange p-vagter i området.

Henrik er iført sorte bom-

Når du fortaeller, at du er parkerings­vagt, siger folk, at man skal få sig et ordentligt job

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark