Ekstra Bladet

Sådan kan jeg købes

LøkkeFonde­n er intet skalkeskju­l for kontakt til statsminis­teren, understreg­er Løkke, som dog erkender, at ’kontakt’ er til salg ad en anden vej

- JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL FOTO: KELD NAVNTOFT/RITZAU SCANPIX jao@eb.dk; sahl@eb.dk

Det er muligt at købe sig til adgang til statsminis­teren. Man skal blot smide pengene for et medlemskab til Venstres erhvervskl­ub.

Det oplyser Lars Løkke Rasmussen.

– Hvis man vil købe sig til kontakt med mig – ikke til indflydels­e, men til kontakt – så kan man melde sig ind i Venstres erhvervskl­ub.

– Altså ligesom hvis man vil købe sig til kontakt til Mette Frederikse­n, så kan man melde sig ind i Socialdemo­kratiets erhvervskl­ub. Så der er ikke noget behov for at gå andre veje, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen efter spørgsmål fra TV2’s politiske reporter.

Politiken har for nylig afsløret, at man kan købe plads ved et vip-bord med statsminis­teren under en velgørenhe­dsmiddag i regi af LøkkeFonde­n. Pris 2500 kroner.

Statsminis­teren afviser dog, at LøkkeFonde­n, som han selv har stiftet, har andet formål end at kaempe for udsatte drenges forhold.

– Det er ret åbent, at vi som politikere stiller os til rådighed for nogle netvaerk. Det gør vi i regi af Venstre.

– Det arbejde, jeg har lavet ovre i fonden (LøkkeFonde­n, red.), er et stykke alment velgørende arbejde, vi har sat i gang. Det må man så vaelge at tro på eller lade vaere.

Meldingen fra statsminis­teren er opsigtsvae­kkende, fordi han tidligere pure har afvist, at penge kan bane vej til hans øjne og ører.

Nye toner

Ved et samråd om sine relationer til kvotekonge­n JohnAnker Hametner – som Ekstra Bladet har afsløret, at han både har festet med og lånt Skagen-sommerhus gratis af – afviste statsminis­teren, at man kan købe sig adgang til ham.

– Er det sådan, at man kan købe sig adgang til mig? Nej, det er det ikke, lod han forstå.

Virakken om adgangen til statsminis­teren kommer, efter at flere medier har boret i først Lars Løkkes forhold til kvotekonge­rne og arbejdet i LøkkeFonde­n, som kritikere mener fungerer som et påskud for at saelge adgang til statsminis­teren.

Lars Løkke Rasmussen fastholder dog, at alt er fryd og gammen. Om arbejdet i LøkkeFonde­n siger han:

Statsminis­teren understreg­er, at det ikke er nødvendigt at betale penge for et møde med ham

– Det blev sat i gang, da jeg var opposition­sleder, fordi jeg var oprigtig bekymret ved, at Danmark har et drengeprob­lem. Og jeg syntes sådan set, der var behov for at få skabt en kraft, der kunne saette spotlight på det her problem, og som kunne prøve at udvikle nogle løsninger. Måske ikke perfekt i første skud – jeg kan se, der er en faglig diskussion – og det er fair nok. Men alternativ­et ville vaere at gøre ingenting.

– Det har ikke noget at gøre med mit almindelig­e politiske virke at gøre, siger han.

Uden pral

Statsminis­teren understreg­er, at det ikke er nødvendigt at betale penge for et møde med ham. Faktisk bryster Lars Løkke sig af sit forhold til folket.

– Der er ikke nogen grund til at betale for at mødes med mig. Jeg tror, jeg uden at prale kan sige, at jeg er en meget tilgaengel­ig statsminis­ter.

– Så sent som i går var jeg ude at løbe med gode mennesker på Christianb­org. Bl.a. en af de politiske kommentato­rer, der fredag aften kunne sidde i tv og gøre sig forskellig­e forestilli­nger om mit virke. Tak skal I have, sagde statsminis­teren ifølge Ritzau, inden han forlod de fremmødte reportere.

 ??  ?? Statsminis­teren afviser dog, at LøkkeFonde­n, som han selv har stiftet, har andet formål end at kaempe for udsatte drenges forhold.
Statsminis­teren afviser dog, at LøkkeFonde­n, som han selv har stiftet, har andet formål end at kaempe for udsatte drenges forhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark