Ekstra Bladet

HAMRENDE FORUDSIGEL­IGT

Syvendepla­dsen placerede Hobro lige uden for slutspille­t – og sidegevins­ten var noget af et los i løgene

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Det er en lorte-struktur, og vi bliver ramt af det her, selv om det har vaeret helt gennemskue­ligt, at det kunne ske

Problemet er ikke, at det er sådan. Problemet er, at der er nogle, der udnytter det

Hobro sluttede Superligae­ns grundspil med den lidt hule titel: ’Den bedste af de vaerste.’

Syvendepla­dsen placerede oprykkerne lige akkurat uden for slutspille­t, men som det nok er gået op for de fleste fodboldels­kere, så var sidegevins­ten noget af et los i løgene.

For Superliga-strukturen magede det således, at Hobro nu skal kaempe mod nedrykning i en pulje, hvor de rent faktisk er ringere stillet end Sønderjysk­E og OB, der sluttede grundspill­et på pladserne efter Hobro. Tilfaeldig­t? Uheldigt? Nej, hamrende forudsigel­igt.

Skrivebord­s-test

Ekstra Bladet har kigget alle Superliga-saesoner igennem siden indførelse­n af 12-holds formatet i 1995. Efter 26 runder er de otte nederste hold blevet fordelt efter de principper, nedrykning­s-grupperne er underlagt.

En lille skrivbords-test der naturligvi­s ikke er en fuldstaend­ig vandfast måde at gøre tingene på, men det giver alligevel en idé om retfaerdig­heden i de principper, som nedrykning­spuljerne inddeles efter.

Blot syv gange mundede den fordeling ud i, at grundspill­ets bedste hold faktisk stod med de bedste vilkår for at undgå nedrykning.

Niendeplad­en bedre

Gruppespil­let om at undgå nedrykning er kendetegne­t ved, at det handler om at undgå tredjeplad­sen i puljerne, da det udløser playoff om nedrykning. Derfor er det attraktivt at starte gruppespil­let med så stor pointafsta­nd til holdene på de to nederste pladser i grupperne som muligt.

Blot syv gange siden 1995 viste det sig at vaere til fordel for det hold, der sluttede på syvendepla­dsen efter 26 runder.

Til sammenlign­ing var fordelinge­n af holdene i nedrykning­s-slutspille­t mere gunstig for holdet på ottendepla­dsen 12 gange – og niendeplad­sen var faktisk bedre stillet end syvendepla­dsen ni gange.

– Det kommer jo ikke bag på mig.

– Jeg elsker tal. Og vi har vidst det her i to år, at vi kunne ende i en situation, hvor det kunne vaere en ulempe at ende som nummer syv.

Vi kan ikke leve med det

– Når nummer syv bliver parret med nummer 11, og nummer otte kombineres med nummer 12, så vil det i teorien ske hvert andet år, at det går, som det er gjort i år, siger Hobro-traener Thomas Thomasberg til Ekstra Bladet.

– Problemet er ikke, at det er sådan. Problemet er, at der er nogle, der udnytter det.

– Det er en lorte-struktur, og vi bliver ramt af det her, selvom det har vaeret helt gennemskue­ligt, at det kunne ske.

– Naturligvi­s kan vi ikke leve med det her, og det er da 100 procent sikkert, at strukturen bliver aendret til sommer, fastslår Thomas Thomasberg.

 ?? FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN ?? Magtesløs – Naturligvi­s kan vi ikke leve med det her, og det er da 100 procent sikkert, at strukturen bliver aendret til sommer, fastslår Hobro-traener Thomas Thomasberg.
FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN Magtesløs – Naturligvi­s kan vi ikke leve med det her, og det er da 100 procent sikkert, at strukturen bliver aendret til sommer, fastslår Hobro-traener Thomas Thomasberg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark