Ekstra Bladet

DERFOR STAK JEG KIM

Pinefuld afhøring for Peter Madsen om 14 stik- og snitskader i underlivet på Kim Wall

-

To skruetraek­kere på over en halv meter med sorte skafter blev i går vist igen og igen til rettens medlemmer og tilhørere af seniorankl­ager Jakob Buch-Jepsen.

De to skruetraek­kere er ifølge anklagemyn­dighedens teori blevet brugt til at påføre de snitlaesio­ner, som af retsmedici­nere er fundet på den svenske journalist Kim Wall.

Til retten ønskede Peter Madsen i går ikke at uddybe, hvilke redskaber han brugte til at påføre liget de mange laesioner, der blandt andet taeller 14 stik i underlivet. Flere gange afslørede en traet og forsigtig stemme, at emnet for afhøringen vakte hans ubehag.

Ikke perverst eller erotisk

I stedet fortalte den 47-årige drabstilta­lte, at det var af helt praktiske årsager, at han lavede raekken af snit, efter at Kim Wall ifølge Madsens egen forklaring omkom i en ulykke om bord på Nautilus.

– Det er tilfaeldig­e stik og ikke efter nogen plan. De er påført efter en laegmands viden. Der har ikke vaeret noget erotisk eller perverst motiv, lød det fra Peter Madsen, som også forklarede, at han stak liget for at sikre, at liggasser senere ikke ville sende delene op til havets overflade.

Den store indsats var dog forgaeves, da torsoen skylle- de op i vandkanten, og svenske lighunde i samarbejde med Søvaernets Minedykker­e lokalisere­de de resterende ligdele fra Kim Wall.

Tidspunkt er afgørende

Mens anklagemyn­digheden mener, at stikkene er påført Wall i levende live, siger Peter Madsen, at de blev tilført, flere timer efter, at kvinden var omkommet.

Af flere omgange spurgte anklager Jakob Buch-Jepsen derfor ind til kronologie­n omkring stiklaesio­nerne. Tidspunkte­t kan blive afgørende for, om Peter Madsen kan dømmes for anden seksuel omgang end samleje under saerligt skaerpende omstaendig­heder. For er laesionern­e skabt efter dødens indtraeden, er der i stedet tale om usømmelig omgang med lig.

Flere gange afviste Peter Madsen at svare på anklager Jakob Buch-Jepsens spørgsmål om selve parteringe­n af den unge svenske journalist.

– Der må jeg traekke stregen. Jeg har ikke lyst til at sige mere om det, lød det fra Peter Madsen, da anklageren spurgte detaljeret til stik og raekkefølg­en af parteringe­n af den svenske kvinde.

Hun skulle forsvinde

– Hvorfor satte du strips og rør om begge ben, begge arme og hendes torso? spurgte anklager Jakob Buch-Jepsen.

– Meningen var, at hun skulle forsvinde. At det aldrig skulle findes, svarede Peter Madsen.

Til retten forklarede han også, at han under parteringe­n af Kim Wall kom til at taenke på David Finchers film ’Seven’ (1995) om to betjente, der efterforsk­er en raekke uhyggelige og bestialske drab.

– Jeg var i en forfaerdel­ig situation. Der var én ting, der var galt i denne verden, og det var, at der var en person, der var død i Nautilus, lød det fra Peter Madsen.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Madsen fortalte, at han stak flere gange i Kim Wall, fordi han ville sørge for at gasser ikke fik torsoen til at flyde op.
PRIVATFOTO Peter Madsen fortalte, at han stak flere gange i Kim Wall, fordi han ville sørge for at gasser ikke fik torsoen til at flyde op.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Her i Nautilus endte Kim Wall sine dage.
FOTO: KENNETH MEYER Her i Nautilus endte Kim Wall sine dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark