Ekstra Bladet

Føler sig dømt på forhånd

-

Det var en tydeligt anspaendt og presset Peter Madsen, som kom et par minutter for sent ind i retssalen i går iført en sort t-shirt og blå joggingbuk­ser fra Københavns Faengsler.

Med krum ryg, et slagent blik og en rift på naeserygge­n bad han straks om at komme i enrum med sin forsvarer, Betina Hald Engmark.

Efter ti minutter kom hun tilbage i retslokale­t uden sin klient og talte med anklageren med en stemme, der virkede, som om noget var i gaere.

Efterfølge­nde satte hun sig på sin plads, men pludselig kunne man høre Peter Madsens højlydte stemme fra rummet, og advokaten rejste sig og gik straks derud igen.

Omkring klokken 9.50 kom Madsen ind i retten igen og satte sig i vidneskran­ken og svarede på anklageren­s spørgsmål, at han fortsat naegtede sig skyldig.

Forsvarere­n løftede efterfølge­nde lidt af sløret for, hvad der skete i baglokalet.

Ingen god dag

– Alle kan have gode dage og dårlige dage. Og det vil vaere maerkeligt, hvis der ikke er en reaktion en gang imellem. Så vi skulle lige finde ud af, hvilket ben vi kunne stå på. Om han var i stand til at gennemføre eller ej. Det er det, det handler om.

– Han har ikke haft en god dag. Og det kan jeg også godt forstå. Det var mentalt. Og sådan kan alle have det, fortaeller Betina Hald Engmark.

Da afhøringen var kommet i gang, og Madsen vaergede sig ved at svare på detaljer om parteringe­n, understreg­ede hans forsvarer over for ham i retten, at han ikke havde pligt til at udtale sig.

Kort inde i afhøringen sagde han blandt andet, at hele situatione­n var ’fuldstaend­ig sindssyg’.

Slår hovedet i vaeggen

– Når jeg står i min celle og bliver ked af det og taenker på Kim og slår mit hoved ind i vaeggen og på vej herop spørger faengselsb­etjentene, om de ikke kan stramme håndjernen­e noget mere, så er det en fuldstaend­ig sindssyg situation, sagde han.

– Min klient er selvfølgel­ig meget påvirket, og han havde det ikke godt i dag. Han er selvfølgel­ig påvirket af sagen. Og så hele tiden i pressen at blive udråbt til det ene og det andet. Ligesom han har en oplevelse af, at han er dømt på forhånd, fortaeller hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark