Ekstra Bladet

Derfor er der fokus på dødsvideoe­r

-

De tre grusomme videoer, der onsdag blev vist i retten, bruger anklagemyn­digheden til at danne et billede af Peter Madsen og finde et muligt motiv.

Det vurderer forsvarsad­vokat Mette Grith Stage, der har fulgt daekningen af sagen.

– De er supervigti­ge for anklageren, fordi han gerne vil tegne et billede af Peter Madsen som et monster, der har nogle syge seksuelle lyster i stil med det, der er sket i forhold til Kim Wall, siger hun.

Det giver tidligere souschef i Rejseholde­t Kurt Kragh hende ret i.

– Det er klart, at hvis man over for retten, dommer og domsmaend skal anskueligg­øre, at der er et motiv, så skal man ikke bare kigge på selve handlingen, men også på, hvad det er for en mand, man har siddende i retten, lyder det fra den erfarne efterforsk­er.

Kan ikke stå alene

Kurt Kragh mener dog ikke, at anklagemyn­digheden alene kan bruge videoerne som et motiv.

– Der er rigtig mange mennesker, der downloader materiale om alle mulige former for ekstrem sex, uden at de på nogle måder udlever det i forbindels­e med en kriminel handling, siger han og fortsaette­r.

– Det, at man downloader så ekstreme ting, som Peter Madsen har gjort, gør ham ikke i sig selv til en gerningsma­nd, siger Kragh.

Det er forsvarets opgave at fremhaeve Peter Madsens mere positive sider.

– Forsvarere­n vil gerne have, at retten hører om den her excentrisk­e raket- og ubådsbygge­r, som inviterer kvinder ned i ubåden for hyggens skyld. En mand, der elsker sin kone, sine elskerinde­r og sine katte. Det er det billede, som hun gerne vil have frem i retten, lyder det fra Mette Grith Stage.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP/RITZAU SCANPIX OG JAN UNGER ?? Advokat Mette Grith Stage og tidligere souschef på Rejseholde­t Kurt Kragh har fulgt daekningen af sagen.
FOTO: CLAUS BONNERUP/RITZAU SCANPIX OG JAN UNGER Advokat Mette Grith Stage og tidligere souschef på Rejseholde­t Kurt Kragh har fulgt daekningen af sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark