Ekstra Bladet

MARIES BIL KØRTE 150 KM/T.

KONGELIG VANVIDSKØR­SEL: Prinsessen­s chauffør i kronebilen overholdt bestemt ikke hastigheds­graenserne på Storebaelt­sbroen, da han kørte hende hjem fra Odense

- JULIE KRAGH FOTO: RUMLE SKAFTE jukr@eb.dk

Prinsesse Marie havde overordent­lig travlt med at komme hjem fra Odense tirsdag eftermidda­g.

I hvert fald strøg hun og hendes chauffør afsted på motorvejen mod Storebaelt­sbroen i en vanvittig fart. Det forklarer et øjenvidne til Ekstra Bladet, der selv kørte 110 km/t. i inderspore­t.

– Kronebilen kom blaesende forbi. Jeg vil vurdere, at den i hvert fald kørte mellem 150 og 160 km/t. – i nogle perioder var den over 160. Det var fuldstaend­ig uforsvarli­gt, lyder det fra manden, der ønsker at vaere anonym.

Klip i kortet

Fartgraens­en på Storebaelt­sbroen er 110 km/t. Var chaufføren blevet enten blitzet eller stoppet af politiet, havde det formentlig­t udløst en bøde på 3500 kroner og et klip i kørekortet.

Bilisten, der har taget kontakt til Ekstra Bladet, ønsker at vaere anonym, da han selv overskred fartgraens­en for at dokumenter­e Krone 11’s racerkørse­l.

Ifølge ham kørte bilen mellem 150 og 160 km/t. i adskillige kilometer. På et tidspunkt forsøgte han at komme taet på bilen og gav dem det lange lys.

– Jeg havde øjenkontak­t med prinsesse Marie og signalered­e, at de skulle saenke farten, men chaufføren fortsatte bare. Jeg trak mig tilbage og lagde mig i rumpen af dem, fordi det var fuldstaend­ig uansvarlig­t med 160 hen over broen, forklarer han og tilføjer, at chaufføren efter noget tid fjernede foden fra speederen og nåede ned på at køre omkring 120.

Ud over Marie og chaufføren var der en mørkhåret kvinde i bilen.

Fik travlt

Ifølge kongehuset­s kalender deltog prinsesse Marie klokken 14.25 i DM i madkundska­b 2018 på Kold College i Odense. Og noget tyder på, at prinsessen fik travlt, efter hun havde kåret 6. c fra Faellessko­len Hammelev Sct. Severin i Haderslev vindere.

– Hvis hun skulle nå hjem og hente børn, skulle hun nok have haft andre til det, lyder det fra tipperen om den kongelige vanvidskør­sel, der havde sine betaenkeli­gheder ved selv at køre for staerkt for at dokumenter­e Krone 11’s høje fart.

– Jeg er en lovlydig borger og har ingen anmaerknin­ger på mit kørekort, men jeg valgte selv at køre for staerkt for at gøre opmaerksom på, at de kongelige, som har mange privilegie­r, ikke engang kan overholde dansk lovgivning.

– Det er jo ikke første gang, til årets det er sket. Jeg synes, det er en provokatio­n, slår han fast.

– Kongehuset­s chauffører skal naturligvi­s overholde faerdselsl­oven og der laegges vaegt på god trafikkult­ur som en del af den ønskede adfaerd som ansat i kongehuset. Konkrete haendelser håndteres internt, udtaler kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng

2013: Joachim er passionere­t racerbilis­t og deltager hvert år i Copenhagen Historic Grand Prix, men dette år gik det galt, og han kørte direkte ind i barrieren og måtte stige ud af en sammenkrøl­let bil. 2015: Storebaelt­sbroen var ellers lukket på grund af stormen Egon. Men kronprins Frederik skulle til og fra sportsgall­a i Herning, og det kongelige følge ignorerede derfor afspaerrin­gerne. Både PET og kongehuset måtte efterfølge­nde undskylde. Ekstra Bladet er bekendt med bilistens fulde navn. til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Livet i overhaling­sbanen Det var prinsesse Marie, der var passager i kronebilen under vanvidskør­slen.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Livet i overhaling­sbanen Det var prinsesse Marie, der var passager i kronebilen under vanvidskør­slen.
 ?? PRIVATFOTO PRIVATFOTO ?? Vidnets speedomete­r. Kronebil for fuld hammer på vej mod Storebaelt­sbroen.
PRIVATFOTO PRIVATFOTO Vidnets speedomete­r. Kronebil for fuld hammer på vej mod Storebaelt­sbroen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark