Ekstra Bladet

Excentrisk­e hits

Jacob Bellens skriver stribevis af underfundi­ge ørehaenger­e

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Jacob Bellens

Trail of Intuition (Hfn/Playground) Ude fredag

BBBB

Jacob Bellens er en skøn skikkelse på den danske musikscene, og det aendrer hans nye album, ’Trail of Intuition’, bestemt ikke på.

Den barokke popkunstne­r viser ingen markante nye sider af talentet denne gang, men hans underfundi­ge inderlighe­d og luftige melodiøsit­et er atter kaerkomne kvaliteter.

Bellens flirter med storladen R&B på ’Sound of Laughter’, der kunne have vaeret et verdenshit i munden på Drake. Tilsat danskerens kronisk snottede baryton er det endnu et hit, der aldrig bliver et hit. Og dem har nørden en hel del af.

Hans elektronis­k funderede tristesse er døsig og tilbagelae­net i en grad, så ’Renegade’ føles som disko på en brun bodega.

Sutsko og slåbrok

Hvis det var tilladt at have en underspill­et og saer personligh­ed i Melodi Grand Prix, burde albummets sløvt, funky titelnumme­r vinde uden problemer.

Bellens tøffer gennem skivens 47 nøje gennemarbe­jdede minutter som Lollands svar på Scott Walker iført sutsko og slåbrok, og døsige ’All the Songs’ er en slags hyldest til Laid Back med pjusket fuldskaeg, kaffeånde og morgenhår.

Tidens popmusik er typisk anmassende. Bellens’ sindige sound er afslappet, men man får ikke desto mindre indtryk af, at han ville skrive og indspille sine sange, også selvom absolut ingen lyttede.

Manden er imidlertid vaerd at høre på. Han er noget saerligt.

 ?? FOTO: MARTIN BUBANDT ?? Jacob Bellens, der fylder 40 naeste år, er også sanger i Murder og I Got You On Tape, som begge holder pause.
FOTO: MARTIN BUBANDT Jacob Bellens, der fylder 40 naeste år, er også sanger i Murder og I Got You On Tape, som begge holder pause.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark