Ekstra Bladet

Bandefolk fik 13 års faengsel

-

To bandemedle­mmer på 19 og 21 år blev i går ved Retten i Aarhus idømt henholdsvi­s 13 og 13 og et halvt års faengsel for drabsforsø­g og våbenbesid­delse under saerligt skaerpende omstaendig­heder under bandekonfl­ikten i Aarhus Vest. En konflikt, som blussede op for et års tid siden, og som kulminered­e sidste sommer.

Sami Østergaard fik 13 års faengsel, mens Hussein Alawie fik 13 et halvt års faengsel, Begge de dømte maend ankede dommen til landsrette­n.

Episoden, de blev dømt for, skete en aften i juni 2017, hvor de to maend kom kørende maskerede på en motorcykel på Søndervang­s Allé. I farten skød de med en pistol mod en 26-årig mand. Skuddet ramte en bil, som den 26årige kastede sig i daekning bag. Han kom ikke noget til rent fysisk.

Ankede dom

Kort efter skudepisod­en standsede de to bandemedle­mmer en tilfaeldig bil på Åby Ringvej, hoppede ind bag i bilen og truede en yngre kvinde bag rattet til at køre hurtigt fra stedet.

Undervejs råbte de, at hun skulle køre over for rødt og saette farten op. Hun nåede dog ikke langt, før en anden bil kørte ind foran hende og hev de to personer ud af bilen for at taeske dem. Få minutter efter episoden blev de to personer anholdt, og ved hjaelp af vidneudsag­n og video-overvågnin­g i området lykkedes det politiet at koble maendene til bilkapring­en.

Specialank­lager Dorthe Lysgaard fra Østjylland­s Politi udtrykker tilfredshe­d med, at Retten i Aarhus også skyderiet og dømte maendene efter paragraf 81 a, der giver en forhøjet straf for kriminalit­et begået under eksempelvi­s en vaebnet bandekonfl­ikt. Ritzau

 ?? ARKIVFOTO: ANDERS BROHUS ?? Det var ved Retten i Aarhus, at de to bandefolk hver fik en laengere dom for deltagelse ved et drive-by-skyderi.
ARKIVFOTO: ANDERS BROHUS Det var ved Retten i Aarhus, at de to bandefolk hver fik en laengere dom for deltagelse ved et drive-by-skyderi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark