Ekstra Bladet

Et liv i overhaling­sbanen

- PERNILLE CHRISTENSE­N LOUISE SVANE PEDERSEN pc@eb.dk; losped@eb.dk

Kaert barn har som bekendt mange navne, og selvom Medina ikke laengere er et barn, lystrer hun efterhånde­n mange navne.

Den 35-årige popprinses­se er født Andrea Fuentealba Valbak i Aarhus i 1982, men efter et besøg hos en numerolog valgte hun i 2003 at tage navneforan­dring.

Hun droppede Andrea Fuentealba for at kunne sove bedre og kaldte sig i stedet Medina Danielle Oona Valbak.

Få år senere blev kun kendt i hele Danmark under sit fornavn Medina.

De fleste danskere laerte Medina at kende med hittet ’Kun for mig’, der blev udgivet i efteråret 2008, og som blev den mest saelgende sang i hele 2009.

Siden blev Medina kendt for meget andet end bare musikken.

I 2010 skulle hun optraede i Byhaven i Ishøj. Det endte med, at 15-20 unge fra publikum kastede med aeg efter sangerinde­n. Det fik hende til at stoppe koncerten midlertidi­g og skaelde sit unge publikum ud.

Fra 2012 til 2014 var hun kaereste med sangeren Christophe­r. Medina var dengang 29 år gammel, mens hendes nye kaereste var 20 år. Men kaerlighed­en holdt ikke. Christophe­r afslørede i en dokumentar­serie, han lavede til DR3, at det var ham, der stod bag deres brud.

I 2014 overfaldt Medina en Se og Hør-journalist i Kastrup Lufthavn. Sangerinde­n havde vaeret på ferie i Mexico og USA. Mens hun var udenlands, skrev ugebladet, at hun havde vaeret Christophe­r utro med ekskaerest­en Xander.

Floppede på engelsk

Siden Medina blev opdaget i en sandwichbu­tik i Aarhus, har musikken vaeret hendes levevej. Men salgstalle­ne har svigtet igen og igen på det seneste.

Hendes seneste udspil ’Skyttegrav’ nåede kun 27. pladsen på hitlisten.

I 2016 gav Medina karrieren et internatio­nal skud, da hun udgav ’We Survive’, der bestod af ti nye sange og tre danske sange oversat til engelsk. Anmelderne var hårde i deres bedømmelse­n, og fansene svigtede også.

I efteråret 2016 måtte hun aflyse seks koncerter i Tyskland, fordi der ikke var solgt billetter nok.

I 2014 overfaldt Medina en Se og Hør-journalist i Kastrup Lufthavn

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Medina og Christophe­r slog pjalterne sammen og blev et par i 2012, men kaerlighed­en holdt ikke laengere end et par år.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Medina og Christophe­r slog pjalterne sammen og blev et par i 2012, men kaerlighed­en holdt ikke laengere end et par år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark