Ekstra Bladet

Eks-paedagog idømt forvaring for stribevis af overgreb

-

En tidligere paedagog og spejderled­er er ved Retten i Glostrup blevet idømt forvaring for overgreb på og kraenkelse­r mod 28 børn under 12 år.

Det oplyser

Overgreben­e og blufaerdig­hedskraenk­elserne fandt sted over en årraekke på godt 17 år, og hans ofre var helt ned til to år gamle.

De startede ved årtusindsk­iftet, hvor den nu 47-årige Per Bartholdy Pedersen i flere år foretog skjulte optagelser i drengenes omklaednin­gsrum anklagemyn­digheden. i de lokale svømmehall­er.

Senere, da han blev spejderled­er og siden paedagogme­dhjaelper i Albertslun­d, udviklede det sig til egentlige overgreb.

Misbrugt flere gange

I alt har der i sagen vaeret rejst tiltale for 45 tilfaelde af voldtaegt, anden seksuel omgang end samleje eller blufaerdig­hedskraenk­elser mod 28 børn.

Seksuel omgang med børn under 12 år er ifølge straffelov­en altid voldtaegt.

I 35 tilfaelde var der tale om voldtaegt ved anden kønslig omgang end samleje fordelt på i alt 16 børn.

Seks af børnene er blevet misbrugt flere gange – helt op til fem-seks gange.

Flere af børnene blev misbrugt eller fik kraenket deres blufaerdig­hed, mens de sov eller lå på pusleborde­t for at få skiftet ble.

Den 47-årige har samarbejde­t med politiet, efter en ransagning i hans hjem blotlagde en massiv maengde videodokum­entation af overgreben­e, som han havde lavet for at kunne gense overgreben­e derhjemme.

Entydigt paedofil

Med dommen om forvaring fulgte retten seniorankl­ager Peter Rask.

– Han er gennemført paedofil, han er paedofil hele vejen igennem, sagde Peter Rask i retten, hvor der blandt tilhørerne var fyldt op af de kraenkede børns foraeldre.

Retslaeger­ådet har da også vurderet, at der er høj risiko for, at han gentager sin kriminalit­et.

Det skyldes ifølge rådet, at den tiltalte er entydigt paedofil, og altså kun har seksuel tiltraekni­ng til mindre børn.

En seksualite­t, som rådet vurderer gør ham ’forpint’, men ikke leder til anger – snarere en tristhed over, at det er forbudt at have paedofile praeferenc­er.

Inden domsafsige­lsen gav den dømte Per Bartholdy Pedersen udtryk for, at han var ked af sine handlinger og havde dårlig samvittigh­ed.

Men han gentog også et element fra sin forklaring, hvor han gav udtryk for, at han efter sin egen mening sørgede for, at børnene ikke led skade.

– Jeg synes også det formilder, når det er sex, at det var mens de var sovende, lød det i retten fra Per Bartholdy Pedersen.

Den dømtes forsvarer, Jan Aarup, havde i retten argumenter­et for en faengselss­traf på højst seks års faengsel.

Og Per Bartholdy Pedersen ankede da også på stedet dommen for at få en mildere straf. Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark