Ekstra Bladet

Stop med at spare på DR

-

Det er dejligt, at licensen skal betales over skatten, men at der skal tages 20 procent over de naeste fem år fra DR, er bare ikke i orden. Det er at smadre public service.

DR-medier spiller en vigtig rolle i formidling­en af nyheder, kunst, kultur, kulturarv, sprog og oplysning til borgene.

Det er et vigtigt grundlag for den demokratis­ke debat og dannelse og opdragelse til at forvalte det demokratis­ke samfund.

DR-medier er pressede af store, internatio­nale mediekonce­rner samt af det aendrede forbrugsmø­nster, hvor brugerne i langt højere grad – desvaerre – henter informatio­ner og oplysning på andre sociale medier.

Derfor er det nødvendigt at sikre, at DR-medier får de bedst mulige betingelse­r for at varetage udbuddet af indhold, sikre den demokratis­ke debat og den faelles forståelse samt sikre muligheden for at kunne give relevant informatio­n om begivenhed­er i Danmark og ude i verden.

Public service-medier spiller en saerlig rolle som varetager af upartisk, ikkekommer­ciel og økonomisk uafhaengig formidling. Her sikres, ud over den demokratis­ke dannelse, også varetagels­en af samfundets sammenhaen­gskraft og faelles forståelse.

DR’s public service er et vigtigt redskab til informatio­n og viden om Danmark og om resten af verden og har derfor et stort ansvar for saglig, korrekt og upartisk informatio­n.

Rune Olsen

Hyben Alle 100 Kastrup

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? DR er vigtigt for demokratie­t, fastslår Rune Olsen.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX DR er vigtigt for demokratie­t, fastslår Rune Olsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark