Ekstra Bladet

KEVIN-INTERVIEW

Et skridt frem i VM-stillingen er et altoversky­ggende saesonmål for den danske racerkører og hans team før Formel 1-premieren i Australien

- AUSTRALIEN Jonas Hüttel hut@eb.dk

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Før 2018-saesonen står Kevin Magnussen i en unik situation. Han har haft en stressfri vinter og er for første gang i sin racerkarri­ere klar til en ny saeson i samme serie hos samme team.

Selv da han i 2013 vandt Formel Renault 3.5, blev der skiftet team hen over vinteren.

– Det er rart at se resultater­ne af den proces, jeg var med til sidste år. Og rent faktisk føle nogle af de karakteris­tika, som jeg kaempede for, i bilen.

– Det er første gang, jeg sidder andet år ved samme team i et raceteam i nogen serie. Det er en ny og god oplevelse, siger den 25-årige dansker.

Fjerde fulde saeson

Kevin Magnussen strør ikke om sig med vovede forudsigel­ser før sin fjerde fulde saeson i Formel 1.

Han takker paent nej til at levere svulstige citater om forhåbning­er til saesonen, da han under vintertest saetter sig ned med Ekstra Bladet.

Når man taler med teamets medlemmer uden for citat, er der en god stemning. De ved, at de har bygget en god bil, men tør ikke helt tro på, at den er så god, som vintertest­en umiddelbar­t viste, før de har set, hvad konkurrent­erne dukker op med i Melbourne.

Mange af de store internatio­nale medier spår Haas til at begynde saesonen som et af de bedste teams lige efter mastodonte­rne Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Så der kan vaere noget stort i vente for det lille team …

– Vi ved ikke, hvad de andre har gjort, og om de har haft meget benzin i bilen. Det er for tidligt at glaede sig. Vi har helt sikkert forbedret vores bil, men det har de andre også.

– Vi måttet vente til Melbourne for at se, hvor vi er, og så vil de efterfølge­nde løb formentlig igen vise et helt andet billede.

– Forhåbentl­ig gør vi det godt, men det er for tidligt at sige mere, siger Magnussen.

Det er første gang, jeg sidder andet år ved samme team i et raceteam i nogen serie. Det er en ny og god oplevelse

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Generelt set vil vi bare gerne have noget mere downforce og noget mere power, siger Kevin.
FOTO: JAN SOMMER – Generelt set vil vi bare gerne have noget mere downforce og noget mere power, siger Kevin.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark