Ekstra Bladet

DANSK FORLØSNING

Med en sikker sejr over Tjekkiet er Klavs Bruun og hans kvinder taet på slutrunden i Frankrig Tjekkiet 21 Danmark 26

- JAN JENSEN jaj@eb.dk

(14-15) ------------------------------ Alt var ikke verdenskla­sse, men mindre kunne også gøre det, da de danske kvinder i Tjekkiet tog et stort skridt mod EM-slutrunden i Frankrig til december.

I øllets hovedstad Plzen slog Klavs Bruun Jørgensens landshold Tjekkiet 2621, og vinder danskerne også returopgør­et på lørdag i Aarhus, så er EM-billettern­e hjemme, selv om der stadig mangler to kampe i gruppen mod Slovenien og Island.

Landsholde­t fik en fornuftig åbning på kampen mod tjekkerne, som vi aldrig har tabt til. Klavs Bruun havde forberedt sine spillere godt på det offensive tjekkiske 5:1-forsvar og med god brug af Stine Bodholt på stregen, blev det hurtigt til en komfortabe­l dansk føring.

Kontraspil­let fungerede

Kontraspil­let, som var staerkt savnet ved VM i Tyskland i december, fungerede også i den her periode, og 3-0 blev hurtigt til 5-1. Men så blev spillet pludselig for ensidigt. For ofte forsøgte Stine Jørgensen at spille stregen, men det havde tjekkerne efterhånde­n luret, og så sneg der sig tekniske fejl ind i det danske angrebsspi­l.

I den modsatte ende begyndte landsholde­t også ganske flot.

Med en midterblok bestående af Mette Tranborg, Stine Bodholt, Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen blev der tacklet godt igennem, og i målet tog Sandra Toft indledning­svist fra. Men Tjekkiet er slet ikke noget ueffent hold. Med godt støtte fra publikum i hallen i Plzen fik hjemmehold­et spillet sig ind i kampen, og isaer havde de held med at bryde igennem i vores højre forsvarssi­de, hvor Mette Tranborg havde sine problemer.

Tranborg nåede da også at blive smidt ud to gange allerede i første halvleg, og det lagde efterfølge­nde visse begraensni­nger på hendes forsvarssp­il.

Tjekkerne spillede på hende, og et stykke inde i anden halvleg fik hun da også den tredje udvisning ,og dermed var det farvel og tak.

Men tilbage til første halvleg hvor det godt midtvejs i halvlegen virkede til, at Danmark igen havde fået styr på kampen. Føringer på 12-9 og 13-10 var komfortabl­e, men igen mistede de danske kvinder koncentrat­ionen, og atter listede der sig tekniske fejl ind i spillet.

Sandra tog affaere

Bedre blev det ikke, da Fie Woller braendte helt fri i en kontra, og da Anne Mette Hansen sluttede halvlegen af med endnu en teknisk fejl, så lugtede tjekkerne en overraskel­se.

Sådan greb de det også an efter pausen, hvor der gik mere end seks minutter, før Danmark igen kom på tavlen.

Igen var Fia Woller i skurkens rolle med et braendt straffe og en misset afslutning på endnu en kontra.

Men da det begyndte at ligne en krise, tog Sandra Toft affaere i målet.

I en rigtig god periode lukkede hun af, og fra 16-16 gik Danmark til 21-16 blandt andet på et mål af Woller, som endelig fik hul på bylden. I den her periode fungerede det danske kontraspil fint.

Og denne gang holdt de danske kvinder fast.

Sarah Iversen blev sendt i spil i den sidste del af kampen, og hun sloges gevaldigt i begge ender banen. Iversen var desuden scoringssi­kker, og der var medvirkend­e til, at Danmark holdt tjekkerne fra endnu et comeback.