Ekstra Bladet

ÅRETS HAAS-UDFORDRING

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Sidste år var Haas-teamets helt store problem at få daekkene til at virke, hvilket er alfa og omega i Formel 1. Så teamchef Günther Steiner har et mål om, at Haas skal møde mere velforbere­dt op til løbene, så de ikke jagter den perfekte opsaetning gennem traeninger­ne, men starter med et bedre udgangspun­kt.

– En bedre bil vil hjaelpe, men det er en blanding af flere ting. Bedre simulation­er, og her taler jeg ikke simulator, men simulation­er på computeren. Bedre korrelatio­n (sammenhaen­g) mellem CFD (computersi­mulation), vindtunnel og så virkelighe­den. Bedre kvalitet i de ting, som bliver bygget.

Når man bygger en bagvinge ud fra et design – i en computer; at det, som bliver bygget, rent faktisk er det samme og korrekt bygget i forhold til den formel, du skal have. Viden om daek, køling-elementer og så videre, forklarer han.

Mere medgørlig

Har man styr på alle disse elementer, bliver bilen mere medgørlig. Populaert sagt bliver daekkenes arbejdsvin­due større. Sidste år var det ofte for lille.

Herefter gaelder det om at følge med i udviklings­kapløbet hen over saesonen.

– Teamet er ungt, men mange her har masser af erfaring. Visse afdelinger i teamet er også

så alle områder er daekket. Vi kan designe vokset, gode biler. Haas har faktisk lavet gode biler fra starten, og det er vi blevet ved med, men det allervigti­gste er at opgradere de biler, vi bygger og få det meste ud af dem. Det er det svaereste for os, siger Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark