Ekstra Bladet

Retsmedici­ner: Ikke tegn på at liget var udsat for varme

-

Peter Madsens nyeste forklaring lyder, at der skete en kulilte-forgiftnin­g af Kim Wall, mens kvinden var nede i ubåden, og Madsen selv befandt sig på ubådens daek.

Ud fra tre mulige scenarier ved ulykken ombord, som Madsen selv har foretaget beregninge­r af, vurderer en ekspert fra Teknologis­k Institut, at der har vaeret en meget høj temperatur i ubåden, hvis de scenarier har fundet sted.

Derfor har retsmedici­nerne undersøgt, om Kim Wall har vaeret udsat for varme før, under eller efter dødens indtraeden. Men de har ikke fundet nogen såkaldte erkendelig­e varmepåvir­kninger på journalist­ens lig.

– Ville man normalt kunne finde det, spurgte anklageren retsmedici­neren i retten.

Ikke tegn på kulilteuly­kke

– Ja, man ved, at der i så fald ville vaere anden til tredjegrad­sforbraend­inger på kroppen. Hvis det er varme gasser, ville der også vaere varmeskade­r i luftvejene, sagde retsmedici­neren.

Obducenter­ne har arbejdet med at finde skader, der kunne stamme fra de 70 grader, som Teknologis­k Institut vurderer, der ville have vaeret i ubåden ved en sådan kulilte-ulykke, som Peter Madsen beskriver.

Forsvarsad­vokat Betina Hald Engmark spurgte derfor, om der kunne vaere forskel på varmegrade­n øverst eller nede i ubåden.

– Det kan jeg ikke svare på, lød det fra retsmedici­neren.

En ekspert fra Teknologis­k Institut skal senere vidne for at komme dybere ind i de formodede forhold under den forklarede ulykke. Det samme skal en kaptajnløj­tnant med saerlig viden om ubåde.

 ?? FOTO: LARS WISMANN ?? Peter Madsens motivation var vaek, lød det fra en af de praktikant­er, der kom i Rumlaborat­oriet.
FOTO: LARS WISMANN Peter Madsens motivation var vaek, lød det fra en af de praktikant­er, der kom i Rumlaborat­oriet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark