Ekstra Bladet

HUNTIGER DRAEBT FORAN PUBLIKUM

- AMANDA H. ALBERTS ANDERS ZACHO aha@eb.dk; azk@eb.dk

Det gik uventet dramatisk for sig i går eftermidda­g i København Zoo, da en hantiger efter en voldsom slåskamp slog en af havens to huntigre ihjel.

Den sibiriske hantiger havde kun vaeret i den danske zoo i tre uger, da den voldsomme episode fandt sted. De to tigre var kommet op at slås ved tretiden, hvor zoologisk have stadig var åben, og der var derfor tilskuere til kampscener­ne.

Og det var netop en af dem, der gjorde personalet opmaerksom­me på, at tigrene var røget i totterne på hinanden, fortaeller Lars Holse, divisionsc­hef i København Zoo.

– Vi kalder vores medarbejde­re til stedet med det samme. Både dem, der skal håndtere tigrene, og også dem, der skal håndtere gaesterne.

– Det er jo sådan, at det foregik i åbningstid­en, og derfor har der vaeret gaester, som har set det her, og det kan virke voldsomt, når man ikke er forberedt på det.

Han fortaeller samtidig til Ekstra Bladet, at det ikke er hverdagsko­st, at tigre kommer i så aggressive kampe med hinanden.

– Det er ikke normalt. Det er normalt, at rovdyr kan komme op at slås – de kan blive uenige, og når de bliver det, så slås de, og så er der lyd på og skarpe negle. Men det er meget sjaeldent, at vi har en situation som den her, fastslår han.

Ingen tegn på spaendinge­r

Hantigeren ankom fra Ruslands hovedstad, Moskva, 9. marts, hvorefter den blev introducer­et til de to huntigre, før de blev lukket ud i samme anlaeg.

Der har ifølge Lars Holse ikke vaeret optraek til ballade mellem de tre tigre:

Der har vaeret gaester, som har set det her, og det kan virke voldsomt, når man ikke er forberedt

– Der har ikke umiddelbar­t vaeret spaendinge­r, der har indikeret, at vi ville få sådan et kraftigt resultat som det, vi har fået i dag.

Han oplyser videre, at dyrlaegern­e ud fra huntigeren­s skader kan se, at hantigeren har bidt hende i hovedet. Huntigeren er dermed ret hurtigt omkommet af sine kvaestelse­r.

Trods det voldsomme angreb forventer han ikke, at episoden vil få konsekvens­er for hantigeren:

– Vores reaktion er, at vi skal se situatione­n an. Vi har lukket hannen ind, og nu starter vi så forfra med at introducer­e de to tilbagevae­rende tigre.

– Det kan godt vaere, vi traekker den lidt for at vaere sikre på, at der ikke sker noget igen, men vi har ingen betaenkeli­gheder ved at lukke dem ud sammen igen.

 ?? FOTO: BAJRAM HASANI ?? Kunne ikke reddes
Dyrepasser­ne blev tilkaldt, da en gaest i København Zoo så to tigre i kamp. Men da de ansatte ankom, var huntigeren allerede død.
FOTO: BAJRAM HASANI Kunne ikke reddes Dyrepasser­ne blev tilkaldt, da en gaest i København Zoo så to tigre i kamp. Men da de ansatte ankom, var huntigeren allerede død.
 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet 12. juli 2012: For seks år siden hoppede en mand ind hos tigrene i København Zoo. De draebte ham omgående.
Ekstra Bladet 12. juli 2012: For seks år siden hoppede en mand ind hos tigrene i København Zoo. De draebte ham omgående.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark