Ekstra Bladet

Haas overrasker

Sergio Pérez:

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): To Haas-racere blandt de ti forreste på startgridd­en (Q3) er et af saesonens erklaerede mål. Som Romain Grosjean konstatere­de i Australien, bliver opgaven ikke nemmere af, at Mercedes, Ferrari og Red Bull saetter sig på de seks førsteplad­ser.

Intet er aendret på den front til den nye saeson.

Men placeringe­n som fjerdehurt­igste team har mange bejlere. Og i går meldte Force Indias Sergio Pérez sig ind i koret af dem, som tror, Haas F1 Team har en chance for at blande sig i kampen.

– Du har McLaren, som har skiftet motor, du har Renault, som virkelig har lukket hullet.

De to hold har klart flere ressourcer end os. Og så har du Haas, der var testens kaempe overraskel­se. Midtfeltet er blevet rigtigt staerkt, sagde mexicanere­n på sit pressemøde før saesonens første grandprix.

– Hvad de formåede i Barcelona, var testens største overraskel­se. Hvad de var i stand til på en enkelt omgang. Vi får at se her, hvor alle er, siger han.

Halvt sekund hurtigere

Force India blev firer sidste saeson og fristede en anonym tilvaerels­e under test ligesom i fjor. Det økonomisk pressede team testede med en bil, som mindede meget om sidste års udgave. Først i Melbourne benytter de 2018racere­n, der skulle vaere et halvt sekund hurtigere, end hvad de kørte rundt med til vintertest.

– Vi er ikke så dårlige, som vi ser ud til. Isaer med den opgraderin­g, vi har med her. Der er grund til optimisme. Faktisk tror jeg, at vi er bedre, end vi forventede, siger Pérez.

Renault sigter efter toppen af midterfelt­et og fjerdeplad­sen i konstruktø­r-VM. Hvorvidt de kan vaere ’best of the rest’ allerede fra start er Nico Hülkenberg usikker på.

– Jeg ved ikke, om det er realistisk fra start, men det er vores mål. McLaren er formentlig en konkurrent. Alle siger til mig, at Haas også ser staerke ud. Helt aerligt, jeg ved det ikke. Man famler altid lidt i mørket under test, og jeg så ikke på de andres omgangstid­er, siger tyskeren til Ekstra Bladet.

McLaren med udfordring­er

McLaren havde også sine udfordring­er under test og var ramt af en del tekniske problemer. De er løst – siger de – og superstjer­nen Fernando Alonso holder ikke igen med spådommene.

I starten af året vil den slumrende kaempe ikke vaere i stand til at matche Red Bull, som ellers benytter samme Renault-motor. Men spanieren regner med, at de hurtigt kan køre med om top fem-placeringe­r.

– Forventnin­gerne er altid høje, for vi er McLaren, og vi skal levere bedre resultater end i de seneste saesoner:

– Denne weekend vil vaere vores laveste niveau i år. Vi vil forbedre os meget.

– Vi bør vaere det team, som gør størst fremskridt relativt i forhold til de andre hold, fordi integratio­nen af en ny motorenhed kraever tid.

– Jeg forventer, at McLaren vil vaere meget staerke i anden halvdel af saesonen, siger han.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? – Hvad de formåede i Barcelona, var testens største overraskel­se, fortaeller Force India-køreren Sergio Pérez om Haas-racerne.
FOTO: JAN SOMMER – Hvad de formåede i Barcelona, var testens største overraskel­se, fortaeller Force India-køreren Sergio Pérez om Haas-racerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark