Ekstra Bladet

KAERLIG PSYKOPAT Praktikant: Sav og metalrør hørte ikke til på Nautilus

-

En ung mand, der var i praktik som maskinmest­er på Raket-Madsens Rumlaborat­orium, satte i går spørgsmåls­tegn ved en raekke punkter i Peter Madsens forklaring.

Han sagde, at hverken sav eller de metalrør, som Peter Madsen har forklaret var om bord på Nautilus af praktiske grunde, hørte til på ubåden.

Peter Madsen har forklaret, at han havde planer om at bygge nye hylder i Nautilus og derfor havde medbragte en orangeskaf­tet traesav fra vaerkstede­t til ubåden.

– Det ville vaere besvaerlig­t at stå dernede og save. Vi har rundsave på vaerkstede­t. Det vil jo også give savsmuld, og det er besvaerlig­t at støvsuge nede i ubåden, sagde vidnet, der ikke kendte til planen om hylder.

Heller ikke en ekstra kedeldragt og grøn vandslange med bruseanord­ning havde praktikant­en set på ubåden.

Metalrør blev fundet haeftet på nogle af Kim Walls ligdele.

De havde ligget på vaerkstede­t forinden, havde praktikant­en bemaerket, men han havde aldrig set dem på ubåden før.

Den sidste på ubåden

Den unge praktikant vurderede selv for retten, at han formentlig var den sidste, som befandt sig på Nautilus, inden Peter Madsen og Kim Wall sejlede afsted om aftenen 10. august. før det havde praktikant­en alligevel kørt alle ubådens indvendige overflader over med en klud.

Både anklager og forsvarer kredsede i går også om de stropper, der er fundet i ankelhøjde ved bunden af ubåden, og som retsteknik­ere mener stemmer overens med stroppedel­e fundet på havets bund. Ifølge anklagemyn­digheden har de vaeret brugt til at spaende Kim Wall fast i ubåden med.

Omvendt har Peter Madsen forklaret, at stropperne må vaere gledet ned fra en højere placering, i den tid, hvor ubåden har ligget på bunden af havet. Han siger, de var blevet brugt til at spaende en aftagelig stige fra frontlugen fast i ubåden med.

Ifølge praktikant­en købte Madsen seks-syv stropper ugen op til 10. august, men på forsvarere­ns kontraafhø­ring kunne praktikant­en ikke afvise, om det reelt var to måneder før.

Ingen spaendestr­opper

– Jeg vil sige, at det ikke giver mening, at de stropper sidder der, sagde vidnet og tilføjede, at der er masser af skabe, hvor det ville give mere mening at opbevare stropper i ubåden.

– Nej, men giver alt, hvad Peter Madsen gør, mening, spurgte advokaten.

– Det vil jeg faktisk ellers mene, sagde vidnet.

Peter Madsens forklaring om, at han under sejladsen med Wall var på daek og derefter ikke kunne åbne lugen igen udefra, kunne praktikant­en dog godt genkende.

– Det med, at der kan ske et undertryk, så lugerne suger sig fast, det er rigtigt nok, men hvordan man så kommer ind igen, det kan jeg ikke se, hvordan skulle ske, siger vidnet.

Jeg vil sige, at det ikke giver mening, at de stropper sidder der

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark