Ekstra Bladet

Tak til hospitalet - tak til Danmark

- ARKIVFOTO: ANITA GRAVERSEN

af vores sundhedssy­stem!

JEG ER FAN

Igennem det seneste år har jeg, desvaerre, vaeret ramt af en del sygdom.

selvforsky­ldt, da jeg i en SENEST, GANSKE kaempe brandert legede skøjteprin­s på en spejlblank trappe, rev en sene i benet over og nu ser frem til otte uger med stift ben og genoptraen­ing

Før dette fine stunt sloges jeg med en kombi-pakke af allergi, astma og udfordrede bihuler.

melder sig, er HVER GANG, SYGDOM det for mit vedkommend­e Hillerød Hospital eller Nordsjaell­ands Hospital, der er redningsst­ationen.

Når man først er sluppet igennem akuttelefo­nens traengsler og ofte enormt lange telefonkø, er man i sikre haender.

i de slidte lokaler DET TRAVLE PERSONALE er nemlig altid smilende, forklarend­e, trøstende og opmuntrend­e. Og det på trods af, at de kaemper med løbende nedskaerin­ger, mere og mere egoistiske patienter, der kraever saerbehand­ling (og her er jeg ikke bedre end alle andre), en fuldstaend­ig vanvittig tidskraeve­nde sundhedspl­atform, hvor laeger og andet personale skal bruge timer, dage, uger på at lege kontor og statistikm­edarbejder­e i stedet for at gøre det, de er bedst til:

deres varme haender på DET VIL SIGE BRUGE at gøre borgerne raske.

På intet tidspunkt er jeg igennem perioden, ej heller i årene op til, hvor vores søn har vaeret akutindlag­t med astmaanfal­d mødt andet end det tidligere beskrevne: imødekomme­nhed, forståelse og lydhørhed.

end tålmodige ALDRIG ANDET beskrivels­er af, hvad de gør, og hvorfor de gør det.

Spørger jeg til deres arbejdsdag og politiske udfordring­er, får jeg et loyalt og letforståe­ligt svar, hvor aendringer og forbedring­er forklares. Eksempelvi­s et nyt system, hvor den enkelte medarbejde­rs opgaver, én for én, nu dokumenter­es automatisk på en telefon ved hjaelp af en app.

De gør det godt på de danske hospitaler.

mange tvivlsspør­gsmål DET GIVER KNAP SÅ og uoverensst­emmelser og opleves vist kun som overvågnin­g og kontrol af de medarbejde­re, som er fans af (for) mange ryge- og kaffepause­r.

Da jeg skulle opereres, bad jeg om en speciel dag, og det ønske blev opfyldt.

At der op til operatione­n kom en aeldre dame med braekket hofte ind foran i køen, forstår jeg så udmaerket.

også løse en del udfordring­er MAN KAN NEMLIG ved simpel og ret omkostning­sfri kommunikat­ion.

Tak til Nordsjaell­ands Hospital og medarbejde­rne. Tak til Danmark for, at vi trods alt lever i så privileger­et et land.

Da jeg skulle opereres, bad jeg om en speciel dag, og det ønske blev opfyldt

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark