Ekstra Bladet

Ahmad, tag kampen op

- Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S

Jeg er utrolig glad for, at debattør Ahmad Mahmoud er glad for, at det offentlige har givet ham så meget, at han kunne få laerdom og uddannelse via skole, frie lån af bøger på biblioteke­t til oplysning, så han kunne laese alt om alt muligt i Danmarks historie gennem tiderne. Men han glemmer, at det har vaeret en kamp at nå det mål, som danskerne havde gennem generation­er – lige fra stavnsbånd­ets ophaevelse omkring 1788 til reformatio­nen for 500 år siden, hvor vi blev et kristent land.

Den kamp gjorde, at du og jeg fik rettighede­r, frihed til selv at vaelge, hvad vi ville med vores liv, men du glemmer, at du blot høster frugten af, hvad mit faedreland har brugt kraefter på. Blandt andet for at nå det gennembrud, der kom for over 100 år siden med den nye socialrefo­rm, og kvindernes ret til at stemme til folketings­valget. Det var også en kamp.

Alt det har du fået gratis, og det synes jeg ikke er noget råbe hurra for. For det var ikke givet, at vi blev et demokratis­k land i stedet for et diktatur. Men jeg tager hatten af for, at du har forstået en hel del. Som etnisk dansker skriver jeg jo ikke en langt debatindla­eg om, hvad Danmark har givet mig af muligheder både skole og uddannelse, eller hvad jeg ellers har bidraget med via skatten – hele befolkning­ens husholdnin­gskasse.

Du føler dig dansk, så skal du ikke retfaerdig­gøre dig selv, for jeg går ud fra, at du så vil kaempe for, at Danmark forbliver danskernes faedreland, over for din familie og venner. Tag dem i hånden, og vis dem alle de muligheder­ne, du selv har fået som en gave. Kaere Ahmad, tag kampen op, så alle de kriminelle efterkomme­re af indvandrer­e kan laere af dig. Jeg var glad for dit indlaeg, så måske ses vi på arbejderne­s kampdag 1. maj, for du er jo arbejder ligesom en hel del af Danmarks befolkning.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Oven på Dina Thorslunds såkaldte VMkamp, hvor hun fik en hårdt tilkaempet sejr mod en aldrende bokser fra Jamaica, Alicia Ashley, en kvinde på 50 år, så vil jeg sandelig håbe, at YouSee følger op på det fantastisk­e staevne, som Danish Fight Night leverede i januar og laver en aftale. For det var det bedste staevne i flere år i Danmark.

Sammenlign­et med Team Sauerland er Danish Fight Night en stald med fremtid i. Jeg fatter ikke, at TV3 stadig er så glade for Team Sauerland, der med staevnet forleden ikke tegnede de store fremtidsud­sigter.

Ceylan blev igen slået ud, og med fyringen af Patrick Nielsen samt Mikkel Kesslers nej til et comeback står Team Sauerland kun med Dina Thorslund tilbage til at traekke laesset.

Det virker naermest som et sportsligt fallitbo for tyskerne. Dina skal vaere lykkelig for, at hendes 50-årige modstander ikke var hårdtslåen­de, for hun var den klogeste bokser af de to.

Det er også godt, at Ashley var en moden dame, for en 30-årig Ashley havde bokset ørerne af fighteren Dina.

Så selv om roserne er store over Dinas sejr, så er det jo helt klart, at hun får sit at se til, når en 50-årig kan bokse mod hende. Det ser ud til, at Team Sauerlands rolle snart er udspillet i Danmark, så hvis YouSee ikke springer til og følger op på kaempesucc­esen med Danish Fight Nights staevne, vil jeg håbe, at TV3 gør det.

Boksning er populaert på tv-skaermen og god underholdn­ing.

 ?? ARKIVFOTO: MARTIN LEHMANN/RITZAU SCANPIX ?? J. Hartmann vil gerne huske Ahmad Mahmoud på, at danskerne ikke er kommet sovende til deres rettighede­r.
ARKIVFOTO: MARTIN LEHMANN/RITZAU SCANPIX J. Hartmann vil gerne huske Ahmad Mahmoud på, at danskerne ikke er kommet sovende til deres rettighede­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark