Ekstra Bladet

VENNERNE MÅ BOOKE SIG IND

2018 byder på flere personlige omvaeltnin­ger for den danske racerkører, der har skiftet det kolde nord ud med mere eksotiske himmelstrø­g

- JONAS HÜTTEL FOTO: JAN SOMMER

Hvis nogen skulle vaere i tvivl, så er Kevin Magnussen hundeven. Før 2018-saesonen i Formel 1 er den største nyhed på den personlige front, at han har flyttet base fra København til Dubai.

Hvilket betyder afsavn for den danske racerkører, som er mere hjemstavns-bunden end så mange andre midt i 20’erne.

Kaeresten Louise, vennerne og familien er der råd for. De kan hoppe på en flyver. Men hjemme i Danmark er der en saerlig veninde, som hverken kan tage til Mellemøste­n eller med ud til løb. Hun hedder Elsa …

– Min hund er det vaerste ved det hele. At jeg ikke får hende at se så meget. Jeg savner hende helt sindssygt, siger Kevin Magnussen og griner lidt forlegent.

– Forhåbentl­ig får jeg stadig mulighed for at se hende en gang imellem. Der kommer nogle tidspunkte­r, hvor jeg kan tage hjem til Danmark på ferie og besøge min lille hunni, siger han.

I gode haender

Samtalen om flytningen til Dubai er en del af et laengere optakts-interview med Ekstra Bladet under den sidste test-uge i Barcelona.

Kevin Magnussen er efterhånde­n temmelig dreven til at give interview. Profession­elt leverer han svar på de samme spørgsmål hundredvis af gange. Hellere de tekniske end de personlige.

Men hver gang, Elsa har vaeret naevnt – nu og tidligere – skifter toneleje og blik alligevel, når den meget private og til tider introverte Kevin Magnussen giver et sjaeldent blik ind i den personligh­ed, som gemmer sig bag Haas-uniformen.

Han er et hjemme-menneske og berømmelse­n en konsekvens af passionen for race – ikke en belønning.

Elsa er i gode haender hos kaeresten, Louise, som bliver boende i Danmark, men som rejser til Dubai og i højere grad end tidligere tager med ud til kalenderen­s 21 grandprixe­r.

Smutture til Danmark

– Hun kommer til at vaere på ferie ret meget i det her år, siger Kevin Magnussen med et smil.

I 2015 vendte han hjem til Danmark efter at have boet i Woking taet på McLarens hovedkvart­er i første del af Formel 1-karrieren – uden planer om at rejse ud igen.

Kovendinge­n skyldes to faktorer. Et mildere skatteklim­a – flertallet af F1-kollegerne bor i Monaco, mens Fernando Alonso også har adresse i Dubai – og så er Danmark rent logistisk ikke saerlig praktisk, når man tilbringer over halvdelen af året på farten med løb på fem kontinente­r.

Det med skatten vil han ikke tale om, men Dubai er også valgt, blandt andet fordi flyselskab­et Emirates har sin base her med effektive forbindels­er til alle verdenshjø­rner. I den europaeisk­e del af saesonen er der så muligheder for et par smutture til Danmark.

– Rent fokusmaess­igt er det optimalt at vaere et sted, hvor der ikke er noget til at

Jeg tror godt, at jeg kan skabe mig en fornemmels­e af et hjem der

 ?? FOTO: AP ?? Det er solnedgang­e som denne, Kevin Magnussen nu kan opleve.
FOTO: AP Det er solnedgang­e som denne, Kevin Magnussen nu kan opleve.
 ??  ?? Kaeresten Louise, som bliver boende i Danmark, kommer i højere grad end tidligere med ud til
21 kalenderen­s grandprixe­r.
Kaeresten Louise, som bliver boende i Danmark, kommer i højere grad end tidligere med ud til 21 kalenderen­s grandprixe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark