Ekstra Bladet

SÅ ER DET NU, KEVIN

-

har i mange år drømt KEVIN MAGNUSSEN om at blive Formel 1-verdensmes­ter, og i år har han bilen til at komme et skridt naermere den store drengedrøm.

anno 2018 er tilsynelad­ende HAAS-RACEREN en ret så kompetent racerbil. Allerede ved testkørsle­rne i Barcelona forud for saesonen så vi de første advarselss­kud fra det amerikansk­e hold. Magnussen imponerede både konkurrent­er og den internatio­nale motorsport­s-presse med sine gode omgangstid­er. Farten var der både på bløde daek med lavt braendstof, men i den grad også på de såkaldte ’long runs’ over mange omgange i traek.

på at se, om de gode takter JEG VAR SPAENDT fra Spanien under lave temperatur­forhold kunne overføres direkte til den anden side af jordkloden i Australien.

Efter de første to frie traeningsp­as er der meget, der tyder på, at Haas og co. har noget at glaede sig til i denne saeson. Grosjean sluttede traening 2 på en imponerend­e sjetteplad­s, hvilket i den grad er ’best of the rest’ bag supermagte­rne Mercedes, Ferrari og Red Bull, så der er basis for berettiget optimisme hos Haas.

MAGNUSSEN

i FIGURERER samme traening på en tiendeplad­s, hvilket danskeren sidste år kunne vaere mere end tilfreds med. Tidsforske­llen mellem de to på 0,6 sekunder kunne ved første øjekast dog se lidt skidt ud, men K-Mag havde faktisk mere fart på, end omgangstid­en indikerer. Småproblem­er med mekanikken gjorde, at Kevin reelt set blot fik et enkelt forsøg på en hurtig omgang.

Som naevnt i toppen i min klumme mener jeg, at Kevin i år har muligheden for at køre sig et skridt naermere drømmen om en VM-titel. Når man ser bort fra den absolutte superliga i feltet bestående af Hamilton, Vettel, Ricciardo, Verstappen, finder vi i haelene på dem en raekke unge talenter, som venter på samme store gennembrud.

at i år er en enestående chance JEG MENER, for at vise, man er mindst lige så talentfuld som Sainz, Ocon, Vandoorne, for det er de gutter, som spås til at blive de naeste store stjerner.

De vil alle blive målt op imod deres teamkammer­ater, og det er samme sag for KMag, så Grosjean skal gerne have baghjul i de fleste kval-sessioner og løb.

Vi så sidste år en ilter franskmand, som bandede og hylede, når grejet gik i stykker eller ikke kørte optimalt, og det gav Magnussen ekstra medvind rent psykologis­k. Så jeg håber ikke, at en velkørende Haasracer giver Romain Grosjean alt for meget tro på sig selv, for så kunne han gå hen og blive en hård nød.

Efter de første to frie traeningsp­as er der meget, der tyder på, at Haas og co. har noget at glaede sig til i denne saeson

Haas-bilen kører, så er UANSET HVOR GODT der selvfølgel­ig altid den hurtige vej ind under huden på franskmand­en. Det er jo den simple opskrift – at køre fra ham både i kval og race.

dansker-dramaet bliver det VED SIDEN AF rigtigt spaendende at se, hvordan et team som McLaren vil klare sig med deres nye Renault-motorer. De kunne også vaere et team, som vil tage et gevaldigt skridt op ad ranglister­ne.

Helt oppe foran ligner det den saedvanlig­e dominans af Mercedes og Lewis Hamilton, men lad os se, hvor langt Ferrari og Red Bull er, når når det for alvor går løs i morgen tidlig dansk tid.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Naermere drømmen
Kevin har i år muligheden for at køre sig et skridt naermere drømmen om en VM-titel. Når man ser bort fra den absolutte superliga i feltet bestående af Hamilton, Vettel, Ricciardo og Verstappen, finder vi i haelene på dem en raekke...
FOTO: JAN SOMMER Naermere drømmen Kevin har i år muligheden for at køre sig et skridt naermere drømmen om en VM-titel. Når man ser bort fra den absolutte superliga i feltet bestående af Hamilton, Vettel, Ricciardo og Verstappen, finder vi i haelene på dem en raekke...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark