Ekstra Bladet

BRØD FULDSTAE

KNAESKADE ØDELAGDE KARRIEREN: Hun smeltede hjerterne hos mange danske tennisfans, men Malou Ejdesgaard – Caroline Wozniackis dobbeltpar­tner – forsvandt lige så pludseligt fra rampelyset, som hun trådte ind i det

- CAMILLA JAUCH redaktione­n@eb.dk

De fleste husker hende formentlig som Caroline Wozniackis tennispart­ner. Og mange husker nok også det billede, der blev taget af hende ved WTA-turneringe­n i Farum – et billede, som hurtigt gav hende titlen som Danmarks nye tennisbabe.

Det er snart otte år siden – og i dag fortaeller Malou Ejdesgaard, der for laengst har lagt den profession­elle tenniskarr­iere bag sig, om opmaerksom­heden, karrierest­oppet, og om altid at stå i skyggen af Wozniacki.

I 2010 lagde Ejdesgaard og Wozniacki ellers store faelles planer for fremtiden. De to skulle sammen spille sig til OL i 2012.

Jeg manglede simpelthen det der ekstra, der aldrig rigtig kom

Det var et mål, som den unge Malou havde taenkt sig at kaempe benhårdt for at nå. Men også et mål, der helt uventet styrtede i grus under en traening på akademiet i England.

– En dag, da jeg skal slå baghånd, giver det et højt smaeld bagpå knaeet. Min smertetaer­skel er ret høj, så jeg troede ikke, at der var noget helt galt lige der. Jeg spiller videre, og jeg traener faktisk også resten af ugen, indtil jeg skal hjem på weekend, hvor jeg får skannet mit knae.

Hjemme i foraeldren­es hus i Vedbaek modtager den dengang 19-årige tennisspil­ler efterfølge­nde et opkald, der ender med at rive alle tennisdrøm­mene fra hende på et splitsekun­d.

Skanningen havde vist et knae, der ikke blot havde brug for hvile, men også kraevede en operation, der ville holde den unge tennisspil­ler ude i mange måneder. Korsbåndet var røget. i det højre knae

Langt til toppen

– Jeg brød fuldstaend­ig sammen, da jeg fik at vide, at mit korsbånd var revet over, og jeg blev knust, da jeg fik at vide, at jeg ville vaere ude i et års tid.

Det overrevne korsbånd blev starten på tennis-nedturen for Malou Ejdesgaard, der efter et mislykket comeback og mange overvejels­er valgte at indstille tenniskarr­ieren helt.

– Jeg mistede modet lidt, tror jeg. Jeg endte med at komme op på samme rangering, som jeg havde haft inden min skade, men jeg lavede ikke det der ryk i niveauet, som jeg gerne ville. Jeg manglede simpelthen det der ekstra, der aldrig rigtig kom. Og så havde jeg så mange smerter, når jeg spillede, og jeg skulle have så meget behandling, at det til sidst ikke var det vaerd.

Der er langt til toppen, når der er så mange dygtige spillere

Jeg brød fuldstaend­ig sammen, da jeg fik at vide, at mit korsbånd var revet over

– Desuden havde jeg vaeret hjemme hos min familie i et år. Det var virkelig rart. Jeg rejste med min far, når jeg spillede, og vi savnede begge to min mor og min søster. Så tankerne om, at man også kunne skabe sig et liv herhjemme, begyndte jo at blomstre, mens jeg samtidig overvejede, om jeg nogensinde ville blive så god, som jeg gerne ville.

– Der er langt til toppen, når der er så mange dygtige spillere. Og så stoppede jeg til sidst.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Selvom den profession­elle karriere blev kortere, end Malou Ejdesgaard selv havde regnet med, husker hun primaert sin tid i mediernes søgelys som positiv.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Selvom den profession­elle karriere blev kortere, end Malou Ejdesgaard selv havde regnet med, husker hun primaert sin tid i mediernes søgelys som positiv.
 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN/RITZAU SCANPIX ?? I 2010 lagde Caroline Wozniacki og Malou store faelles planer for fremtiden. Men helt uventet styrtede Ejdesgaard­s karriere i grus under en traening, da hun rev korsbåndet over.
FOTO: PETER HOVE OLESEN/RITZAU SCANPIX I 2010 lagde Caroline Wozniacki og Malou store faelles planer for fremtiden. Men helt uventet styrtede Ejdesgaard­s karriere i grus under en traening, da hun rev korsbåndet over.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark