Ekstra Bladet

Derfor snører Sisto ikke støvlerne

– Landstraen­eren har haft stor betydning for mit spil og min udvikling, fordi han viser mig enorm tillid, forklarer Pione Sisto, der føler sig sikker på, at han skal til VM

- MADS GLENN WEHLAST FOTO: LARS POULSEN

Han går med røde briller dagen efter kampene, fordi han ikke vil ødelaegge sin krop med falsk lys. Han spiller også med fodboldstø­vler uden at snøre dem, fordi det giver ham bedre muligheder for at drible.

Pione Sisto skiller lidt ud fra maengden. Både på banen og i virkelighe­den. Den smilende 23-årige dribler, der har rødder i Uganda, er så dansk, som man kan blive. Han taler i hvert fald mere jysk end de indfødte midtjyder.

Kaempe forskel

Forklaring­en på, at Pione Sisto løb rundt på Brøndby Stadion i skrigende orange støvler fra Nike med løse snørebånd, er faktisk ligetil:

– Det er nemmere at drible og dreje rundt med foden, når støvlerne ikke er snøret. Jeg skal ikke dreje hele benet eller hele kroppen for den sags skyld, forklarer han.

Han har fået nye støvler, som sidder ret fast på foden. Derfor har han vaeret tvunget til at klippe lidt i siden på støvlen, så foden passer bedre til støvlen.

– Jeg synes det gør en kaempe forskel, når mine støvler enten er meget let snørede eller slet ikke, påpeger Sisto, der afviser, at han taber støvlerne, selv om de ikke er snørede.

Hareide stoler på mig

Pione Sisto er én af de nye, der virkelig har grebet chancen under Åge Hareide. Han fik sin debut i 2015, da Morten Olsen sad i landstraen­erstolen. Men siden 4-0- sejren over Polen tilbage i september har han spillet fra start – de syv seneste kampe.

Nu er han en af de vigtige offensive brikker, fordi han har også har fundet sammen med Christian Eriksen i spillet mellem modstander­nes kaeder.

– Jeg kan virkelig maerke, landstraen­eren vil noget med mig. Tilliden fra ham har givet mig meget mere ro på banen. Jeg synes, vi forstår hinanden godt, landstraen­eren og jeg, forklarer Pione Sisto og fremhaever samspillet med Eriksen.

– Vi har ikke spillet så mange kampe sammen, men det er dejligt for at spille sammen med så dygtig en spiller. Jeg synes, vi evner at spille på de små områder på banen, mener han.

Flest pasninger til Eriksen

Netop samspillet med Christian Eriksen tillaegger Åge Hareide stor betydning for den stabile periode, som landsholde­t aktuelt befinder sig i med 12 kampe uden nederlag.

– Jeg synes, Sisto var fantastisk for os i efteråret. Han udfordrer og evner at komme ind i mellemrumm­ene, hvor vi gerne ser ham med Eriksen.

– Da vi så kampen igen fra Dublin, hvor vi vandt 5-1 over Irland, er Sisto og Christian Eriksen faktisk de to spillere med flest pasninger til hinanden. Det er jeg virkelig meget glad for at se, for-

 ??  ?? – Jeg føler mig lidt sikker på, at jeg skal til VM. Men jeg tager ikke hjem til Spanien og taenker, at jeg er med, lige meget hvad der sker, siger Pione Sisto.
– Jeg føler mig lidt sikker på, at jeg skal til VM. Men jeg tager ikke hjem til Spanien og taenker, at jeg er med, lige meget hvad der sker, siger Pione Sisto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark