Ekstra Bladet

Naegter at skifte ud trods formsvigt

- Mgw@eb.dk

di vi netop arbejder meget på, at de to skal ind i mellemrumm­ene og spille med hinanden, påpeger Åge Hareide.

Den lille dribler med det lave tyngdepunk­t kalder det ingen forløsning, at det første landskampm­ål først kom i 11 forsøg. Alligevel virker han lidt lettet.

– At score mål er selvfølgel­ig en måde at vise sig frem på. Men jeg synes, jeg har spillet flere gode kampe i den seneste periode, fastslår han. Nu venter Chile, som er den sidste test, før VM-truppen udtages.

– Jeg føler mig lidt sikker på, jeg skal til VM. Men jeg tager ikke hjem til Spanien og taenker, at jeg er med, lige meget hvad der sker. Jeg ved, jeg skal gøre, hvad der skal til på banen, påpeger han.

Skal udnytte chancerne

Forude venter slutspurte­n i La Liga, hvor Celta befinder sig i midten uden mulighed for at nå Europa eller rykke ned. Sisto har vaeret en del ude og inde af holdet i år, uden at han kender årsagen.

– Jeg var helt oppe at køre i efteråret, hvor jeg scorede tre mål og lavede ni assists. Hvad der er årsagen til, at jeg den seneste tid har vaeret ude og inde af holdet, ved jeg aerlig talt ikke. Men jeg ved, jeg skal udnytte de chancer, jeg får, smiler han. Nicolai Jørgensen spillede langtfra sin bedste landskamp, da Danmark vandt 1-0 over Panama. Angriberen virkede rusten, uden selvtillid og uden den skarphed, han havde i sidste saeson, hvor han scorede mål på samlebånd.

Han burde have scoret et, måske flere mål, fordi han var i gode scoringspo­sitioner uden at vise traefsikke­rhed.

Men på trods af angriberen­s formsvigt får det ikke konsekvens­er i forhold til hans position på landsholde­t.

Det slår Åge Hareide fast på pressemøde­t efter en nats søvn dagen efter den 12. kamp i traek uden nederlag til landsholde­t.

Bliver usikre

– Det handler meget om tillid. Hvis jeg pludselig begynder at rokere for meget rundt på holdet, vil mange spillere blive usikre, forklarer landstraen­eren.

Han uddyber:

– For mig handler det om at vise tillid til de spillere, der har taget os hele vejen til VM. Nicolai var topscorer i Holland i sidste saeson, så vi ved jo godt, han kan score mål. Det handler om ikke at blive stresset, men få ham tilbage på sporet igen, påpeger Åge Hareide, der naegter at taenke tanken, at landsholde­ts førsteangr­iber ikke får gang i scoringern­e de kommende måneder på klubholdet i Feyenoord.

– Jeg er nødt til at taenke positivt. Havde jeg haft mørke tanker, havde jeg ikke stået her. Derfor tror jeg også, at Nicolai vil score mod Chile, hvis han får tilsvarend­e chancer, han fik mod Panama, pointerer han.

Stryger flytter side

Landstraen­eren har taget afsked med småskadede Andreas Christense­n og Henrik Dalsgaard, der er rejst hjem til deres klubber i London. Det betyder rokeringer på holdet til tirsdagens opgør mod Chile i Aalborg.

– Jeg vil gerne se Stryger som højre Jens back. Samtidig giver det mig muligheden for at se flere alternativ­er på venstre back, påpeger landstraen­eren.

Her har han tre mand i truppen – Jonas Knudsen, Riza Durmisi og Nicolai Boilesen. Det var kun førstnaevn­te, der ikke fik spilletid mod Panama.

Åge Hareides plan om at se Andreas Christense­n i rolle som alternativ til William Kvist på den defensive midtbane bliver ikke til noget, fordi Chelsea-spilleren er rejst hjem.

Det åbner døren for at se andre alternativ­er på den position.

William er staerk

– William er erfaren og staerk i kontradaek­ningen. Men både Lukas Lerager, Lasse Schöne og Thomas Delaney kan spille i den position, mener han.

I går rejste Åge Hareide på en lyntur til Oslo for at naerstuder­e en af sommerens VM-modstander­e fra naermeste hold. Norge møder Australien, hvor landstraen­eren gerne vil se, hvor langt VM-modstander­en er kommet i forberedel­serne.

Jeg er nødt til at taenke positivt. Havde jeg haft mørke tanker, havde jeg ikke stået her

Da Peru mødte Kroatien i nat, var Brian Priske, den tidligere assistent i FCK- og FC Midtjyllan­d, med i enhver bevaegelse hos Peruspille­rne. Han har til opgave at følge dem i hele forberedel­sesfasen frem mod VM.

Når Frankrig fredag møder Colombia, har Åge Hareide en af sine norske venner på plads for at holde øje med franskmaen­dene.

På den måde er der fuld tryk på VM-forberedel­serne for Danmark. mgw

 ??  ?? – Det er jo ikke, fordi Nicolai Jørgensen ikke kan score mål. Det handler bare om, at han skal i gang og få scoret igen, siger Åge Hareide, der stoler 100 procent på sit førstevalg.
– Det er jo ikke, fordi Nicolai Jørgensen ikke kan score mål. Det handler bare om, at han skal i gang og få scoret igen, siger Åge Hareide, der stoler 100 procent på sit førstevalg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark