Ekstra Bladet

Engelske fans amok i Amsterdam

Engelske fodboldbøl­ler varmer op til sommerens VM-slutrunde ved at vise saerdeles dårlig dagsform i den hollandske hovedstad

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Det kan blive en travl sommer i det russiske for den lokale ordensmagt, hvis de engelske fans beslutter sig til at støtte deres mandskab ved VM-slutrunden.

De berygtede englaender­e viste i alt fald deres dårlige dagsform forud for gårsdagens udekamp mod Holland.

Berusede fans gav således givet politiet i Amsterdam nok at se til, og 25 af dem blev anholdt torsdag aften efter sammenstød med politiet, som blev mødt med en byge af ølflasker.

Vil haevne sig

De uvaerdige optøjer finder sted mindre end tre måneder før VM-slutrunden, som måske vil se engelske hooligans forsøge at haevne sig for 'profession­elle’ russiske fans brutale nedslagtni­ng af engelske ved EM-slutrunden i Marseille i Frankrig for to år siden.

Landstraen­er Gareth Southgate forsøgte ellers på sit pressemøde torsdag at kalde det bedste frem i de engelske fodboldfan­s. Han talte om det vigtige i, at ’fanskaren støtter holdet på den rigtige måde og med respekt for modstander­ne’.

– De vil vaere et spejl på, hvordan vores land bliver opfattet af hollaender­ne, sagde han.

Senest var engelske fans voldelige, da England i Dortmund mødte Tyskland, og flere af dem fik livsvarige karantaene­r af fodboldfor­bundet, FA.

En fan, Josh Mahoney, som er rejst til sin første udekamp, siger til BBC, at det hollandske politi var ’meget, meget håndfaste’ og angreb de engelske fans ’uden grund’.

Trukket ud af pub

– Folk blev på voldsom vis trukket ud af en pub, hvor vi havde vaeret i timevis uden ballade.

Der menes at vaere 1.500 medrejsend­e fans i Amsterdam, hvor deres landshold mødte Holland på Johan Cruyff Arena. Kampen sluttede efter redaktione­ns afslutning.

VM-slutrunden starter den 14. juni, og Vladimir Putin har på forhånd annonceret, at hans efterretni­ngstjenest­e vil slå hårdt ned på hooliganis­me under turneringe­n.

 ?? FOTO: REUTERS/TOM JACOBS/RITZAU SCANPIX ?? Engelske fans råber af hollandsk politi inden gårsdagens kamp mellem Holland og England.
FOTO: REUTERS/TOM JACOBS/RITZAU SCANPIX Engelske fans råber af hollandsk politi inden gårsdagens kamp mellem Holland og England.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark