Ekstra Bladet

Boldspille­r Bolt Verdens hurtigste blev fodboldspi­ller for en dag

Verdensrek­ord-holderen på 100 og 200 meter, Usain Bolt, fik lov til at traene med hos tyske Borussia Dortmund

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Han har laenge talt åbent om sin drøm om en karriere som fodboldspi­ller, og i går fik verdens hurtigste mand så chancen for at imponere med en bold på fødderne.

Usain Bolt deltog i en åben traening hos den tyske storklub Borussia Dortmund, hvor han blandt andet viste prøver på sit venstreben fra straffespa­rkspletten.

Det blev dog også til et par enkelte fejlafleve­ringer – til stor aergrelse for jamaicaner­en.

Fans stod i kø

At Usain Bolt får lov til at traene med en storklub som Dortmund, skyldes naturligvi­s, at klubben er ramt af landskamp-pause, og at der derfor er lang tid til naeste kamp. Dortmund møder først Bayern München i naeste weekend.

Desuden er en lang raekke

Der sad nok også en pr-afdeling og gned sig i haenderne under gårsdagens traening, hvor fans, journalist­er og tv-folk naermest stod i kø

af spillerne rejst med deres respektive landshold, så manager Peter Stöger var sikkert fint tilfreds med at supplere den amputerede trup med Usain Bolt. Og der sad nok også en pr-afdeling og gned sig i haenderne under gårsdagens traening, hvor fans, journalist­er og tv-folk naermest stod i kø for at få et glimt af superstjer­nen i uvante omgivelser.

Traeningen faldt dog også på et tørt sted for hovedperso­nen selv.

For et par uger siden annoncered­e Usain Bolt, at han skal tørne ud for Unicef FC – et internatio­nalt fodboldhol­d, der består af en blanding af kendisser og tidligere fodboldspi­llere.

På Old Trafford

De skal dyste mod et hold af britiske kendisser og tidligere fodboldspi­llere med sangeren Robbie Williams i spidsen.

Kampen spilles på Old Trafford søndag 10. juni, og dermed får Usain Bolt opfyldt sit ønske om at spille på sit favorithol­d, Manchester Uniteds, hjemmebane.

I 2013 var det laenge planen, at Bolt skulle spille i den davaerende Manchester United-spiller Rio Ferdinands testemonia­l, men det blev aflyst, fordi hurtigløbe­ren skulle løbe i Moskva dagen efter.

 ?? FOTO: AP ?? Usain Bolt skal spille sin første rigtige kamp 10. juni på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, så han havde brug for al den traening, han kunne få.
FOTO: AP Usain Bolt skal spille sin første rigtige kamp 10. juni på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, så han havde brug for al den traening, han kunne få.
 ?? FOTO: AP ?? Usain Bolt nikker bolden forbi Dortmunds U19-spiller Tim Sechelmann.
FOTO: AP Usain Bolt nikker bolden forbi Dortmunds U19-spiller Tim Sechelmann.
 ?? FOTO: AP ?? Sprinteren i et scoringsfo­rsøg.
FOTO: AP Sprinteren i et scoringsfo­rsøg.
 ?? FOTO: AP ?? Der var selvfølgel­ig masser af presse til traeningen.
FOTO: AP Der var selvfølgel­ig masser af presse til traeningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark