Ekstra Bladet

Krigen i Afghanista­n var hård, men kampen efter har vaeret vaerre

-

– Krigen i Afghanista­n var hård, men kampen efter har vaeret vaerre. Det er frustreren­de, at man bliver mistaenkel­iggjort som en, der bare vil have penge. Staten stoler nok på dig til at sende dig i krig, men de stoler ikke på dig, når man kommer hjem og er skudt i smadder, siger Jacob Panton, der stadig er ansat i Forsvaret, som har vurderet mengraden til 40 procent og udbetalt deres erstatning:

– Men jeg tjener ikke det samme som før, da jeg ikke kan blive udsendt mere og derfor heller ikke får tillaeg for at vaere med på øvelser. Jacob Panton blev soldat for at gøre noget for andre, men hans fysiske handlekraf­t er reduceret på grund af krigsskade­rne.

– Så jeg skulle finde en ny slagmark, og det blev politik, siger sjaellaend­eren, der har mødt mange politikere de seneste år, hvor han har kastet sig ind i arbejdet for at forbedre vilkårene for veteraner.

I 2016 fik han overrakt Venstres Frihedspri­s af Lars Løkke, og det er da også statsminis­terens parti, som Panton repraesent­erer i Stevns Kommunes byråd.

Dit parti har vaeret i regering i 13 af de seneste 16 år – gør de det godt nok?

– Der er plads til forbedring hos alle partier – også i Venstre, siger Panton, der netop er blevet udpeget af sin valgkreds til at vaere folketings­kandidat.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark