Ekstra Bladet

Får stipendie fra Kim Walls Mindefond

Pengene skal gå til et bogprojekt

-

Den danske journalist Anne Kirstine Hermann har som den første modtaget et stipendium fra Kim Walls Mindefond.

Stipendiet blev uddelt ved en ceremoni i New York fredag aften.

Det oplyser Internatio­nal Women's Media Foundation i en pressemedd­elelse.

Kim Walls Mindefond blev oprettet af familie og venner til den svenske journalist, som Peter Madsen er tiltalt for at have draebt på sin ubåd.

Anne Kirstine Hermann, En gruppe køer lå mistaenkel­igt stille på Dybsø, da en borger i går morges rettede blikket mod den ubeboede ø i Karrebaeks­minde Bugt. Han sejlede derfor over til øen og fandt 10 døde køer. Det fortaeller vagtchef Bo Georg Petersen fra Sydsjaella­nds- og Lolland-Falsters Politi.

Årsagen til dyrenes død er endnu ukendt. Der er offentlig adgang til Dybsø der er født i Aarhus, var i 2007 praktikant på Ritzaus Bureau og har siden arbejdet for blandt andet Politiken og Danmarks Radio.

Hun har blandt andet arbejdet i Grønland, Latinameri­ka, Tyskland og USA. Undervejs tog hun en kandidat i antropolog­i, og hun har holdt forelaesni­nger om både antropolog­i og journalist­ik.

Besøgte foraeldren­e

I øjeblikket er hun gaestefors­ker ved Arthur L. Carter-institutte­t for journalist­ik på New York University.

For godt en uge siden besøgte Anne Kirstine Hermann Kim Walls familie i Skåne. Et møde, som gjorde et staerkt indtryk på den 33årige dansker.

– Det betød meget for mig at møde foraeldren­e Ingrid og Joachim, siger hun til det svenske nyhedsbure­au TT.

– Jeg fik en forståelse for, hvor meget fonden betyder for familien og Kims venner. Jeg fik hørt deres tanker om stipendiet og forstod, at mine journalist­iske idealer ligger taet på dem, som Kim stod for.

Stipendiet på 5000 dollar – omkring 30.000 kroner – skal bruges til et bogprojekt om, hvordan den grønlandsk­e befolkning blev påvirket af den danske assimileri­ngspolitik fra krigens slutning til 1960’erne.

Ritzau

10 køer er fundet livløse

Et flertal på Christians­borg opfordrer selskabet bag til at afskaffe det gebyr på 50 kroner, der skal betales hver femte år, når kortet skal fornys. Det skriver DR Nyheder. – Få nu det her rejsekort gjort gratis, siger Dansk Folkeparti­s transporto­rdfører, Kim Christians­en, til DR Nyheder. Hos Socialdemo­kratiet og Enhedslist­en mener man også, at gebyret skal skrottes.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Anne Kirstine Hermann sammen med Kim Walls bror Tom og foraeldren­e Ingrid og Joachim Wall.
FOTO: RITZAU SCANPIX Anne Kirstine Hermann sammen med Kim Walls bror Tom og foraeldren­e Ingrid og Joachim Wall.
 ?? FOTO: ASGER RYØ BORBERG/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: ASGER RYØ BORBERG/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark