Ekstra Bladet

Jeg konvertere­r ikke til islam

-

Det islamiske aegteskab med kaeresten Montaser Bel-lah Zaghmout betyder ikke, at Sasha Klaestrup skal konvertere til islam, og hun vil heller ikke gå med tørklaede.

– Det kommer ikke til at aendre mig som kvinde, at jeg bliver gift med ham.

Islam bliver tit kritiseret for sit kvindesyn, men for Sasha Klaestrup er det ikke noget, hun kan maerke.

Hvis vi får et barn...

– Jeg har aldrig oplevet, at jeg er mindre vaerd end ham. Vi er helt på lige fod, fastslår Sasha Klaestrup, der hverken får problemer med alkohol eller svinekød, når hun bliver gift med en muslimsk mand.

– Jeg kan ikke lide at vaere fuld, men jeg kan sagtens drikke et glas champagne, hvis jeg har lyst. At jeg ikke spiser svinekød, handler bare om, at jeg ikke kan lide det, forklarer hun.

Sasha Klaestrup afviser ikke at få børn sammen med Montaser Bel-lah Zaghmout. Når det eventuelt sker, vil arvingen – eller arvingerne – blive opdraget anderledes end Sashas to børn, som hun har med danske maend.

– Hvis mig og Monti får et barn, så bliver det opdraget muslimsk. Barnets religion følger manden, og det har jeg egentlig ikke rigtig noget imod. Jeg synes ikke, at det aendrer saerlig meget. Det er allerede en del af vores hverdag. sih

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark