Ekstra Bladet

Sådan bliver brylluppet

-

Sasha Klaestrup fortaeller, at hun er blevet mødt meget fordomsfri­t af sin tilkommend­es familie.

– Jeg kom ind som en helt almindelig person, og jeg har endda to børn med to forskellig­e maend, og jeg blev alligevel bare taget godt imod, siger Sasha Klaestrup, der slår fast, at brylluppet kommer til at foregå i en moské, og at hun og Montaser Bellah Zaghmout skal vies af en imam.

– Det er ikke, fordi der er nogen, der har sagt, at vores aegteskab skal vaere islamisk, men man ved bare, at hans mor ville blive lykkelig.

– Selv tror jeg på, der er noget mellem himmel og jord, og derfor er det også godt nok, når vi skal giftes.

Finder faelles ståsted

– Jeg har snakket rigtig meget med hans mor og søster om det, og de er rigtig gode at snakke med om sådan nogle ting. De forklarer mig om deres tro og siger, at der er mange, der har det spørgsmål om, hvad det egentlig er, der er deroppe.

– De er muslimer, så de ved jo godt, hvad de tror på, men de hjaelper mig ved at snakke om, hvad de tror på, og hvad jeg tror på, og så sammenlign­er vi tingene for at finde et faelles ståsted, siger Sasha Klaestrup.

Meget traditione­lt

Hendes kommende svigermor og svigerinde skal efter muslimsk skik vaere til stede i moskéen som vidner under vielsen.

– På den måde er det meget traditione­lt. Jeg skal også have slør på.

En islamisk vielse er ikke juridisk bindende som en borgerlig vielse i kirken eller på rådhuset, men Sasha Klaestrup planlaegge­r ikke at blive borgerligt gift med sin kaereste senere.

– Det er denne her måde, vi har valgt at blive gift på, og vi skal ikke giftes borgerligt, for det har jeg ikke behov for.

sih

 ?? PRIVATFOTO ?? Sasha Klaestrup med sin kommende aegtemand, Montaser Bel-lah Zaghmout.
PRIVATFOTO Sasha Klaestrup med sin kommende aegtemand, Montaser Bel-lah Zaghmout.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark