Ekstra Bladet

LIDT FOR ÅBEN

Jobløs efter Facebook-opslag Kim Henningsen blev uvenner med sin chef, efter at han viste sin løn på Facebook. Nu har han sagt op

- PETER JEPPESEN pej@eb.dk

Den tidligere chefredakt­ør på Se & Hør Kim Henningsen er en åbenmundet mand på Facebook, og nu har en af hans opdatering­er betydet, at han igen er jobløs.

Efter Se & Hør-sagen har det ifølge hans eget udsagn vaeret umuligt for ham at få job i mediebranc­hen. Derfor har han vaeret selvstaend­ig distributø­r gennem den seneste tid. Tidligere har han fortalt om sin løn på Se & Hør, og torsdag valgte han at laegge sin løn som distributø­r op på Facebook, og det fik han ikke ros for af sin arbejdsgiv­er, IBB Distributi­on, fortaeller han til Ekstra Bladet:

– Det har ikke ført til nogen fyreseddel, men der var staerk utilfredsh­ed med, at jeg havde fremlagt mine lønforhold. Min chef mente ikke, at det hører hjemme i det offentlige rum, siger Kim Henningsen.

Fik tidligere 1,5 mio.

Gennem de seneste måneder har Ekstra Bladet beskrevet, hvordan lønnen er et af de største tabuer i Danmark. Og det er Kim Henningsen enig i:

– Folk er mere åbne om deres seksuelle relation til høns, end de er omkring deres løn, siger han.

Kim Henningsen har vaeret ansat som selvstaend­ig af IBB Distributi­on, og han har ifølge opslaget fået en månedsløn på 18.648 kroner før skat. Dertil skal han ifølge eget udsagn selv daekke sine udgifter til bil, benzin, løn under sygdom, barns første sygedag, spisepause og slitage på bil.

Har ikke salt til et aeg

Dermed har han fået en vaesentlig lavere løn, end da han var chefredakt­ør på Se & Hør. Dengang fik han en årsløn inklusive pension og fri bil på 1,5 millioner kroner. Men efter opslaget på Facebook fik han en snak med sin arbejdsgiv­er, der betød, at han sagde op:

– Jeg har ikke salt til et aeg, men nogle gange må man tage nogle ubehagelig­e beslutning­er, hvis man vil vaere tro mod sig selv. Og tonen i den mail, jeg fik, og i den snak, vi havde, fik mig til at sige stop, siger han.

Bent Andersen er distributi­onschef hos IBB Distributi­on, og han har vaeret chef for Kim Henningsen. Han bekraefter, at han ikke bryder sig om, at Kim Henningsen har offentligg­jort sin løn:

– Jeg sagde til Kim, at det er ikke passende, at man slår sin løn op på Facebook. Det kan du give mig ret i eller lade vaere, men det synes jeg ikke.

– Kim har på intet tidspunkt henvendt sig til mig og sagt, at han blev betalt for lidt. Havde han gjort det, havde jeg selvfølgel­ig vaeret villig til at tale med ham om det. Medarbejde­rne haenger ikke på traeerne, og hvis det havde drejet sig om 25 øre mere i minuttet, havde vi sikkert fundet ud af det. Men jeg har ikke hørt noget omkring dette, siger Bent Andersen.

Udenlandsk arbejdskra­ft

Det er dog isaer en passage om østarbejde­rne, der er faldet Bent Andersen for brystet. Henningsen skriver:

’En timeløn FØR skat på noget under 100 kr. burde faktisk vaere forbudt for natarbejde, men arbejdsgiv­erne lukrerer i den grad på udenlandsk arbejdskra­ft, isaer østeuropae­ere, og hvis der er noget brok, er det bare ud på røv og albuer, for mange andre indvandrer­e står klar eller bliver bare hevet herop’.

Til det siger Bent Andersen:

– Han har slået alt muligt andet op på Facebook, hvilket jeg synes er fint nok. Men at han insinuerer, at vi tager østarbejde­re op, og at de ikke får den overenskom­stmaessige løn, kan jeg ikke forholde mig til, og det bliver jeg selvfølgel­ig sur over, fordi sådan haenger verden ikke sammen. Sådan gør man ikke i denne branche laengere. Vi betaler den løn, som vi skal i forhold til overenskom­sten, siger han.

Folk er mere åbne om deres seksuelle relation til høns, end de er omkring deres løn

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Kim Henningsen fik ifølge sit Facebook-opslag en månedsløn som distributø­r på 18.648 kroner før skat.
FOTO: LINDA JOHANSEN Kim Henningsen fik ifølge sit Facebook-opslag en månedsløn som distributø­r på 18.648 kroner før skat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark